Bose julkisti uudet huippuluokan QuietComfort Ultra Earbuds ja QuietComfort Ultra Headphones -kuulokkeet tilaäänituella sekä QuietComfort Headphones -kuulokkeet

Bose on julkistanut kolmet uudet langattomat kuulokkeet.

Uutuuksia ovat uudet huippumallit täyslangattomien nappikuulokkeiden ja sankakuulokkeiden sarjoihin, QuietComfort Ultra Earbuds ja QuietComfort Ultra Headphones, sekä edullisemmat sankakuulokkeet, nimeltään yksinkertaisesti QuietComfort Headphones.

Uutuuksien suositushinnat Suomessa ovat:

  • Bose QuietComfort Ultra Earbuds: 349,95 €
  • Bose QuietComfort Ultra Headphones: 499,95 €
  • Bose QuietComfort Headphones: 399,99 €

QuietComfort Ultra Earbuds ja QuietComfort Ultra Headphones tulevat saataville 10. lokakuuta alkaen, QuietComfort Headphones jo 26. syyskuuta alkaen. Kuulokkeet ovat jo tilattavissa esimerkiksi Bosen omasta verkkokaupasta.

Värivaihtoehtoja molemmista Ultra-kuulokkeista ovat musta ja valkoinen, QuietComfort Headphones -kuulokkeista lisäksi sypressinvihreä.

Uusissa Ultra-malleissa Bose on tuonut mukaan tuen Immersive Audio -tilaäänelle, jotka eivät vaadi erityistä sisältöä. Kuulokkeet luovat moniulotteisen äänikentän kuulijan ympärille perustuen kuulokkeiden liikeantureiden keräämiin tietoihin ja Bosen kehittämään prosessointiohjelmistoon.

Tilaäänitilan kuulokkeissa voi valita kahdesta vaihtoehdosta, Still ja Motion, joista viimeksi mainitussa kuulokkeet seuraavat pään liikkeitä mukauttaen ääntä tämän perusteellla.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds -kuulokkeet.
Bose QuietComfort Ultra Earbuds -kuulokkeet.

Immersive Audio -tilaäänen lisäksi uusissa Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeissa on panostettu puhelujen äänenlaadun parantamiseen. Kuulokkeet esimerkiksi havaitsevat, mikä niiden sisältämistä mikrofoneista kulloinkin tuottaa parhainta ääntä vähimmällä tuulen kohinalla sekä hyödyntävät useita eri äänisuodattimia puheäänen selkeyttämiseksi. Kummassakin kuulokkeessa on peräti neljä mikrofonia.

CustomTune-teknologia mukauttaa äänentoistoa käyttäjän korvan muodon mukaisesti, huomioiden myös istuvuudesta aiheutuvat vääristymät.

Bose on myös uudistanut kuulokkeiden ulkonäköä ja samalla istuvuutta korviin. Kuulokkeet ovat IPX4-luokitellusti hien- ja roiskevedenkestävät. Painoa yksittäisellä kuulokkeella on 6,24 grammaa ja latauskotelolla 59,8 grammaa.

Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeiden akunkesto yltää 6 tuntiin tai Immersive Audio -tilaäänellä 4 tuntiin. 20 minuutin pikalataus tuo 2 tuntia kuunteluaikaa. Muuten kuulokkeiden täysi latausaika on tunnin ja latauskotelon 3 tuntia. Latauskotelo tukee myös langatonta latausta (Qi) USB-C-liitännän kautta lataamisen ohella.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteysversiota.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds -latauskotelo.
Bose QuietComfort Ultra Earbuds -latauskotelo.
Bose QuietComfort Ultra Headphones -kuulokkeet.
Bose QuietComfort Ultra Headphones -kuulokkeet.

Bosen mallistossa uudet QuietComfort Ultra Headphones korvaavat aiemmat Bose Noice Cancelling Headphones 700 -kuulokkeet malliston parhaimpana vaihtoehtona.

Kuulokkeissa on luonnollisesti tuki Immersive Audio -tilaäänen ohella esimerkiksi aktiivisella taustamelun vaimennukselle. CustomTune-teknologia säätää äänentoiston käyttäjän korvien muodolle sopivaksi.

Akunkesto kuulokkeissa yltää 18 tuntiin Immersive Audio -tilaäänen tai 24 tuntiin ilman niitä. Täysi lataus kestää 3 tuntia, mutta 15 minuutin pikalataus tuo lisää kuunteluaikaa jo 2 tuntia.

Myös QuietComfort Ultra -sankakuulokkeissa on QuietComfort Ultra Earbuds -nappikuulokkeiden tavoin parannettu ääntä puheluissa usein eri keinoin.

QuietComfort Ultra Headphones -kuulokkeiden designia Bose on hienoisesti uudistanut edeltäjistä. Kuulokkeiden sangassa on nyt mukana metalliakin. Uutta on myös fyysisten painikkeiden sijaan äänenvoimakkuuden säätäminen liikuttamalla sormea kosketuksen tunnistavalla pitkulaisella alueella. Eri käyttötilojen välillä vaihtamiselle on oma painikkeensa, mutta muuten hallinta tapahtuu kosketustoiminnoin.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä sekä tavanomaisia SBC- ja AAC-äänikoodekkeja.

Kuulokkeissa on myös 2,5 millimetrin liitäntä langalliseen käyttöön sekä USB-C-liitäntä lataamiseen. Kuulokkeiden mukana toimitetaan kantokotelo.

Painoa kuulokkeilla on 250 grammaa.

Bose QuietComfort Headphones -kuulokkeet.
Bose QuietComfort Headphones -kuulokkeet.

Uusien huippukuulokkeidensa rinnalla Bose julkisti uudet QuietComfort Headphones -kuulokkeet korvaamaan mallistossa aiemmat QuietComfort 45 Headphones -kuulokkeet.

Näissäkin kuulokkeissa on tuki useamman laitteen yhdistämiselle (multipoint) sekä aktiiviselle melunvaimennukselle. Tuettu Bluetooth-versio on 5.1 ja akunkesto yltää jopa 24 tuntiin. Merkittävin ero Ultra-mallin kuulokkeista on puuttuva tuki Immersive Audiolle.

Akunkesto yltää jopa 24 tuntiin. Akun täysi lataus vie 2,5 tuntia, mutta 15 minuutin pikalataus tuo jo 3 tuntia kuunteluaikaa

Painoa kuulokkeilla on 240 grammaa.