Asus julkisti tehokkaan ROG Phone 3 -pelipuhelimensa – 144 hertsin näyttö, Snapdragon 865+ ja erikoisominaisuuksia pelaamiseen

Asus on julkistanut uuden viimeisimmällä huippuluokan tekniikalla varustetun ROG Phone 3 -pelipuhelimensa.

ROG Phone 3 on samantien tänään ennakkotilattavissa Asuksen omasta verkkokaupasta sekä Elisalta, Gigantilta, Powerilta ja Verkkokauppa.comilta. Toimitukset alkavat eri malliversioiden osalta eri aikoihin elokuussa ja osittain vasta syyskuussa.

ROG Phone 3:n varustukseen kuuluu tuore Qualcommin Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiri ensimmäisenä älypuhelimena Suomen markkinoilla, 6,59 tuuman AMOLED-näyttö 144 hertsin virkistystaajuudella, kolme takakameraa, 6 000 milliampeeritunnin akku sekä muun muassa eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet.

Pelaamiseen ROG Phone 3:ssa on panostettu suorituskyyvn ja akunkeston, nopean näytön ja vahvan äänentoiston lisäksi esimerkiksi AirTriggers-ohjaimilla puhelimen kahdessa kulmassa sekä kahdella USB-C-liitännällä, toisen sijaitessa puhelimen pidemmällä kyljellä mahdollistaen mukavan lataamisen puhelinta kahdella kädellä pideltäessä. Mukana toimitetaan myös sivuliitännän kautta kytkettävä AeroActive Cooler 3 -lisäosa, joka sisältää pyörivän tuulettimen, ja mahdollistaa näin huipputehojen vielä paremman hyödyntämisen lisäjäähdytyksen avulla. Ohjelmistossa on myös ominaisuuksia suorituskyvyn hallintaan eri peleissä.

ROG Phone 3 tulee Suomessa saataville kolmena versiona, joista Strix Editionissa on pienempien muistien lisäksi Snapdragon 865+:n sijaan Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri:

 • ROG Phone 3 Strix Edition, Snapdragon 865 ja 8 + 256 Gt: 829 € (toimitukset alkaen viikko 33 eli 10.-16.8.)
 • ROG Phone 3, Snapdragon 865+ ja 12 + 512 Gt: 999 € (toimitukset alkaen viikko 35 eli 24.-30.8.)
 • ROG Phone 3, Snapdragon 865+ ja 16 + 512 Gt: 1 099 € (toimitukset alkaen viikko 38 eli 14.-20.9.)

Lue tästä myös kattava ROG Phone 3 -arvostelumme!

ROG Phone 3 takaa.
ROG Phone 3 takaa.

Huippuluokan suorituskykyä

Asus ROG Phone 3 on varustettu Qualcommin pari viikkoa sitten julkistamalla, sen huippupiirin korkeammalle kellotetulla Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirillä.

Edelleen 7 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettavan piirin tehokkain Kryo 585 -keskussuoritinydin on kellotettu Snapdragon 865+:ssa korkeammalle jopa 3,09 gigahertsiin verrattuna Snapdragon 865:n 2,84 gigahertsiin, mikä tuo Qualcommin mukaan jopa 10 prosentin suorituskykyparannuksen tietyissä laskentatehtävissä. Samoin myös Adreno 650 -grafiikkasuorittimen korkeampi kellotaajuus voi parantaa suorituskykyä erityisesti peleissä jopa 10 prosentilla.

ROG Phone 3:n edullisemmassa Strix Edition -versiossa käytössä on Snapdragon 865 -piiri. Muuten puhelinten ominaisuuksissa ei ole eroa muistimääriä ja tuettuja verkkotaajuuksia lukuun ottamatta.

RAM-käyttömuistia on 8, 12 tai jopa 16 gigatavua ja tallennusmuistia 256 tai 512 gigatavua. Molempien osalta muistityypit (LPDDR5 ja UFS 3.1) ovat parasta mitä älypuhelimissa on toistaiseksi nähty.

Viime vuoden ROG Phone II:n tavoin myös ROG Phone 3 on varustettu 6,59 tuuman, 19,5:9-kuvasuhteen ja 2340×1080 pikselin AMOLED-näytöllä. Näytön nopeutta Asus on kuitenkin korottanut 120 hertsistä nyt ROG Phone 3:ssa tuettuun 144 hertsiin. Kosketustunnistus toimii 270 hertsin taajuudella. Asuksen mukaan ROG Phone 3:n näytön viive onkin alle 1 millisekunnin ja kosketusvaste 25 millisekuntia.

ROG Phone 3:ssa on 6,59 tuuman AMOLED-näyttö ilman lovea tai reikää.
ROG Phone 3:ssa on 6,59 tuuman AMOLED-näyttö ilman lovea tai reikää.

Näytössä on myös tuki HDR10+ -laajaväriskaalan materiaalin toistolle ja kirkkaus yltää huipussaan jopa 1 000 nitiin. Näytön pintana on Corningin Gorilla Glass 6 -lasi ja sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle. Näyttö on loveton ja reiätön, ja perinteiset reunukset näytön ympärillä ovat käytännössä symmetriset. Mitoiltaan ROG Phone 3 on varsin kookas (171 x 78 x 9,85 millimetriä) ja painoakin on 240 grammaa.

ROG Phone 3 on luonnollisesti myös 5G-puhelin. 5G-verkkoja tuetaan alle 6 gigahertsin taajuuksilla ja jopa yli 4 gigabitin teoreettisella latausnopeudella. Tuettuna on myös Wi-Fi 6 -yhteydet.

Akun kapasiteetti on edeltäjänsä tavoin myös ROG Phone 3:ssa mittavat 6 000 milliampeerituntia, ja tuettuna on 30 watin pikalataus.

Asus tarjoaa asetuksissa myös uusia akun käyttöiän pidentämiseksi suunniteltuja toimintoja: akun latausrajan voi asettaa 100 prosentin sijaan 90 tai 80 prosenttiin, minkä lisäksi käyttöön voi ottaa hitaan, maksimissaan 10 watin tehoa käyttävän latauksen. Asuksen mukaan tämä vähentää akun heikentymistä ja puhelimelle jopa 34 prosenttia matalamman lämpötilan latauksen aikana. Lisäksi tarjolla on aikataulutettu akun lataus, joka lataa akun vasta haluttuun aikaan mennessä täyteen, nyt myös asetetun herätyksen mukaan automaattisesti säätyen.

Kolme takakameraa

Painopisteenä ROG Phone 3:ssa on ollut huippuluokan suorituskyky ja peliominaisuudet mutta se sisältää myös kolme takakameraa.

Pääkamera on tarkkuudeltaan 64 megapikseliä ja rakentuu Sony IMX686 -kennolle. Aukon koko pääkamerssa on f/1,8. Kaksi muuta takakameraa ovat 125 asteen ultralaajakulmakamera 13 megapikselin tarkkuudella ja f/2,4-aukolla sekä 5 megapikselin makrokamera f/2,0-aukolla.

Kameroissa ei ole optista kuvanvakainta, minkä lisäksi joukosta puuttuu optisen zoomin telekamera.

Videokuvaus pääkameralla onnistuu jopa 8K-tarkkuudella 30 fps -nopeudella, minkä lisäksi mahdollista on 4K-tarkkuuden kuvaus 30 tai 60 fps -nopeudella. Myös hidastuskuvausta tuetaan 4K-tarkkuudella 120 fps -nopeudella, 1080p-tarkkuudella 120 tai 240 fps -nopeudella ja 720p-tarkkuudella 480 fps -nopeudella.

Yksittäinen etukamera ROG Phone 3:ssa on tarkkuudeltaan 24 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0.

ROG Phone 3:n lasisen takapinnan alta löytyy ROG-logo RGB LED -valoilla.
ROG Phone 3:n lasisen takapinnan alta löytyy ROG-logo RGB LED -valoilla.

Pelaamiseen suunniteltu

Huippuluokan suorituskyvyn eli Android-puhelimissa tehokkaimman järjestelmäpiirin ja nopeimman 144 hertsin näytön, suuren jopa 16 gigatavun RAM-käyttömuistin ja 5G- ja Wi-Fi 6 -yhteyksien lisäksi ROG Phone 3:ssa on panostettu pelaamiskokemuksen parantamiseen myös muutamilla muilla tavoilla.

Myös ROG Phone 3 sisältää AirTriggers-pelipainikkeet, nyt päivitettynä kolmosversiona. AirTriggers 3 -painikkeet ROG Phone 3:n kyljen kahdessa kulmassa perustuvat ultraääniantureihin, ja mahdollistavat olkapainikkeiden lisäämisen käyttöön peleissä. Lyhyiden ja pidempien painallusten ohella ne tukevat nyt eri komentoja myös sormea liu’uttamalla tai pyyhkäisyllä. Lisäksi kummankin painikkeen voi halutessaan jakaa vielä toiminnoiltaan kahtia painallusten osalta.

Palaamista silmällä pitäen ROG Phone 3:ssa on myös kaksi USB-C-liitäntää. Toinen puhelimen pohjassa ja toinen pidemmällä, pystyasennossa vasemmalla kyljellä. Useimmiten kehittyneitä pelejä pelataan puhelin vaaka-asennossa, jolloin näin sijoitettu USB-C-liitäntä mahdollistaa helposti samalla puhelimen lataamisen tai kuulokkeiden käyttämisen. Wi-Fi-yhteydelle on myös neljä antennia ja mikforonejakin on neljä kappaletta, millä on pyritty vähentämään niiden käyttöön puhelimen kaksilla käsin pitämisestä aiheutuvia häiriöitä.

ROG Phone 3:n mukana toimitetaan myös AeroActive Cooler 3 -lisäosa, joka kiinnitetään puhelimeen kyljen USB-C-painikkeen kautta. Lisäosa sisältää pyörivän tuulettimen, joka Asuksen mukaan viilentää puhelimen pintalämpöä jopa neljällä asteella. Lisäksi lisäosassa on myös avattava seisontatuki, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä USB-C-portti.

ROG Phone 3 varustettuna AeroActive Cooler 3 -lisäosalla.
ROG Phone 3 varustettuna AeroActive Cooler 3 -lisäosalla.

Erillinen tuuletin tehostaa jäähdytystä, johon on panostettu jo muutenkin. Itse ROG Phone 3 sisältää kolmannen sukupolven GameCool-nimellä ristityn jäähdytysjärjestelmän, jossa on jopa kuusi kertaa suurempi lämpöä haihduttava levy, 3D-höyrykammio sekä suurempi grafiittikerros.

Ohjelmistossa ROG Phone 3 sisältää Armoury Crate -sovelluksen, jonka kautta voi muuttaa sekä yleisesti että pelikohtaisesti puhelimen suorituskykyyn liittyviä asetuksia. Tarjolla on erillinen X-tila, jolla voi helposti nostaa älypuhelimen suorituskykyä pitäen keskus- ja grafiikkasuoritinten kellotaajuuden pysyvästi korkeammalla tasolla.

Lisäksi voi säätää esimerkiksi pelikohtaisesti näytön virkistystaajuutta sekä näytön kosketus- ja liu’utus-herkkyyttä kuin myös verkkoasetuksia.

Lue tästä myös kattava ROG Phone 3 -arvostelumme!

Aiempien ROG Phone -puhelinten tapaan Asus tuo myös ROG Phone 3:lle saataville laajan joukon erilaisia lisävarusteita. Näitä ovat esimerkiksi:

 • ROG Kunai 3 Gamepad -peliohjaimet: 129,99 €
 • TwinViewDock 3 -telakka, joka tuo toisen 144 hertsin näytön: 269,99 €
 • Desktop Dock 3, jolla voi kytkeä pöytätietokoneen lisälaitteita kuten näppäimistön ja hiiren: 149,99 €
 • ROG Clip, jolla puhelimen voi kiinnittää Xboxin, PlayStation 4:n tai Google Stadian peliohjaimeen: 29,99 €
 • Lightning Armor Case -suojakuori, joka hyödyntää puhelimen takapinnan RGB LED -valoa: 49,99 €
 • Neon Aero Case -suojakuori: 19,99 €
ROG Phone 3:n lisävarusteita: TwinView Dock -telakka sekä Kunai Gamepad -peliohjaimet.
ROG Phone 3:n lisävarusteita: TwinView Dock -telakka sekä Kunai Gamepad -peliohjaimet.

Asus ROG Phone 3:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,59 tuuman AMOLED-näyttö 144 hertsin virkistystaajuudella, 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä (391 PPI), 270 hertsin kosketustunnistus, HDR10+ -tuki, kirkkaus 650 nitiä (HBM) tai jopa 1000 nitiä, 1000000:1-kontrastisuhde, 2.5D Corning Gorilla Glass 6 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Ultraäänianturit AirTrigger 3 -peliohjaimille ja puristustunnistukselle
 • Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet (7-magneettinen kaiutinrakenne, NXP TFA9874 -vahvistimet), Dirac HD Sound -tuki
 • Kolme takakameraa
  • 64 megapikselin pääkamera 1/1,7 tuuman Sony IMX686 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla (16 megapikselin kuvakoolla 1,6 mikronia), f/1,8-aukolla ja dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella
  • 13 megapikselin 125 asteen ultralaajakulmakamera f/2,4-aukolla (11 mm vastaava polttoväli)
  • 5 megapikselin makrokamera f/2,0-aukolla
  • LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus pääkameralla 8K 30 fps, 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps, ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps, hidastuskuvaus 4K 120 fps, 1080p 120 / 240 fps, 720p 480 fps
 • 24 megapikselin etukamera 0,9 mikronin pikselikoolla, f/2,0-aukolla (27 mm vastaava polttoväli)
 • Neljä mikrofonia
 • Järjestelmäpiiri
  • ROG Phone 3: Qualcomm Snapdragon 865+ (3,09 GHz)
  • ROG Phone 3 Strix Edition: Qualcomm Snapdragon 865 (2,84 GHz)
 • Jopa 16 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
 • Jopa 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • ROG Phone 3
   • 4G LTE: 2,0 Gbit/s / 150 Mbit/s, kategoria 20/13
   • 5G: 4,4 Gbit/s / 542 Mbit/s, taajuudet N1, N2, N3, N5, N28, N41, N66, N71, N77, N78, N79
  • ROG Phone 3 Strix Edition:
   • 4G LTE: 1,2 Gbit/s / 150 Mbit/s, kategoria 18/13
   • 5G: 4,0 Gbit/s / 542 Mbit/s, taajuudet N41, N77, N78, N79
 • Wi-Fi 6 802.11/a/b/g/n/ac/ax 2×2 MIMO / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS (L1) / BDS (B1+B2a) / Galileo (E1+E5a) / QZSS (L1+L5) / NavIC (L5) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / 2x Hall-anturi
 • Kaksi USB-C-liitäntää (pohjassa USB 2.0 / Quick Charge 3.0 / USB-PD 3.0 ja kyljellä USB 3.1 Gen 2 / DisplayPort 1.4 4K / Quick Charge 3.0 ja 4.0 / USB-PD 3.0), Hi-Res (192 kHz / 24-bit) -äänentoistotuki
 • 6 000 milliampeeritunnin akku 30 watin pikalatauksella (10V / 3A)
 • Mitat 171 x 78 x 9,85 millimetriä
 • Paino 240 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio ROG UI -käyttöliittymällä