Apple uudisti kaikki MacBookit ja iMacit – ja vilautti jo myös iMac Prota

Apple on päivittänyt tänään kaikki MacBook-kannettavansa. WWDC-konferensissa nähtiin myös neljä uutta iMac-tietokonetta.

MacBookien suorittimissa on siirrytty Intelin 7. sukupolven Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimiin. MacBook Pron 13 tuuman versio on saanut pienen hinnanpudotuksen ja sen lähtöhinta on nyt sama kuin MacBookilla.

MacBookit saavat uudempaa ja nopeampaa SSD-muistia ja 15-tuumaiset MacBook Prot saavat tehokkaammat näytönohjaimet. MacBook Air on saanut ”uuden ja tehokkaamman suorittimen”, mutta kyseessä ei välttämättä ole Kaby Lake -arkkitehtuurin suoritin.

iMacien suorittimet ovat päivittyneet, muistit ovat nyt aiempaa parempia ja näytöt ovat ”parhaita iMaceissa ikinä”. Yhtiö esitteli kaksi erilaista iMacia 21,5 tuuman näytöillä ja yhden 27-tuumaisen iMacin.

iMacien näytöt ovat nyt 43 prosenttia aiempaa kirkkaampia kirkkauden yltäessä 500 nitiin. Ne kykenevät toistamaan miljardi eri väriä. iMacien suorittimet ovat nyt päivittyneet Intelin Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimiin.

21,5-tuumaisissa iMaceissa on parhaimmillaan 32 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 27 tuuman iMacissa RAM-muistia on tarjolla 64 gigatavuun asti. 21,5 tuuman perus-iMac saa Intelin Iris Plus 640 -näytönohjaimet, kun taas sen 4K-näytöllisessä versiossa on AMD:n Radeon Pro 555- tai 560-näytönohjain jopa neljän gigatavun muistilla. 27 tuuman iMacissa on Radeon 570-, 575- tai 580-näytönohjain parhaimmillaan kahdeksan gigatavun muistilla.

Apple vilautti myös jouluna myyntiin tulevaa ”maailman tehokkainta Macia”, iMac Prota. Se pakkaa sisäänsä Intelin Xeon-suorittimen, AMD:N Radeon Vega -näytönohjaimen, parhaimmillaan 16 gigatavun välimuistin, 128 gigatavun RAM-muistin, 4 teratavun SSD-tallennustilan ja 10 gigatabitin Ethernet-portin.

iMac Pro.
iMac Pro.