Apple julkisti 629 euron AirPods Max -on-ear-kuulokkeet aktiivisella taustamelun vaimennuksella

Apple on julkistanut uudet AirPods Max -kuulokkeet, jotka ovat sen ensimmäiset oman brändin over-ear-mallin kuulokkeet.

Aiemmin Apple on myynyt on-ear- ja over-ear-mallisia kuulokkeita Beats-brändin alla. Apple-brändin osalta uudet AirPods Max -kuulokkeet laajentavat valikoimaa aiempien täyslangattomien AirPods- ja AirPods Pro -nappikuulokkeiden jatkona.

Värivaihtoehtoja AirPods Max -kuulokkeista on viisi erilaista – tähtiharmaa, taivaansininen, vihreä ja pinkki ja hopea. Kuulokkeet ovat tilattavissa samantien ja saatavilla 15. joulukuuta alkaen. Kuulokkeiden hinta on 629 euroa.

AirPods Max -kuulokkeet eri väreissä.
AirPods Max -kuulokkeet eri väreissä.

AirPods Max -kuulokkeissa on mukautuva taajuuskorjain, aktiivinen taustamelun vaimennus ja tilaäänitoisto. Kuulokkeissa on Applen suunnittelemat 40 millimetrin kokoiset dynaamiset kaiutinajurit, joissa on myös kahdesta neodyymimagneettirenkaasta valmistettu moottori, joka Applen mukaan mahdollistaa alle 1 prosentin harmonisen vääristymän koko kuultavalla äänialueella, jopa täydellä äänenvoimakkuudella. Kummassakin kuuloketyynyssä on sisällä myös AirPods-nappikuulokkeista tuttu H1-piiri.

Mukautuva taajuuskorjain säätää äänentoistoa kuulokkeiden istuvuuden ja tiiveyden mukaisesti. Aktiivisen taustamelun vaimennuksen toimimiseksi kummassakin kuuloketyynyssä on kolme ulospäin suunnattua mikrofonia ja yksi sisäänpäin suunnattu mikrofoni. Yhteensä mikrofoneja kuulokkeissa on yhdeksän, eli vielä yksi ylimääräinen edellä mainittujen kahdeksan lisäksi. Äänentallennuksen, esimerkiksi puhelujen yhteydessä käytetään kolmea mikrofonia.

Tilaäänen toiston osalta kuulokkeet tukevat 5.1-, 7.1- ja Dolby Atmos -äänentoistoa. Kuulokkeet myös seuraavat gyroskoopin ja kiihtyvyysanturin avulla pään liikkeitä ja suhdetta ääntä toistavaan laitteeseen ja sovittavat tilaäänen tämän mukaisesti.

AirPods Max -kuulokkeiden sisäinen rakenne.
AirPods Max -kuulokkeiden sisäinen rakenne.
AirPods Max -kuulokkeet pinkkinä.
AirPods Max -kuulokkeet pinkkinä.

Applen mukaan hengittävä punottu pinta osana kuuloketyynyt yhdistävää sankaa jakaa painon ja vähentää päähän kohdistuvaa painetta. Sanka itsessään on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kumpikin kuuloketyyny yhdistyy sankaan uudenlaisella Applen kehittämällä teleskooppivarsimekanismilla, joka sallii sen itsenäisesti kääntyä sopimaan käyttäjän pään muotoon. Kuulokekuppien ulkopinta on puolestaan anodisoitua alumiinia.

Kuulokkeissa nähdään myös Apple Watchista tuttu pyöritettävä ja painettava digitaalinen kruunupainike, joka mahdollistaa tarkan äänenvoimakkuuden säädön pyörittämällä sekä äänentoiston keskeyttämisen ja jatkamisen kertapainalluksella, kappaleiden ohittamisen kahdella painalluksella, puheluihin vastaamisen ja niiden lopettamisen sekä Sirin aktivoimisen pitämällä painettuna.

Aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja äänet läpi päästävän läpikuulumistilan välillä on helppo puolestaan vaihtaa omalla erillisellä painikkeellaan.

AirPods Max -kuulokkeissa on pyöritettävä digitaalinen kruunupainike ja toinen painike taustamelun vaimennuksen ja läpikuuluvuustilan välillä vaihtamiseen.
AirPods Max -kuulokkeissa on pyöritettävä digitaalinen kruunupainike ja toinen painike taustamelun vaimennuksen ja läpikuuluvuustilan välillä vaihtamiseen.
AirPods Max -kuulokkeet yhdistävät samalla tavalla kuin muut AirPods-kuulokkeetkin.
AirPods Max -kuulokkeet yhdistävät samalla tavalla kuin muut AirPods-kuulokkeetkin.

Applen mukaan AirPods Max -kuulokkeiden akunkesto yltää jopa 20 tuntiin, kun aktiivinen taustamelun vaimennus ja tilaääni ovat käytössä. Samoin puheaika yltää 20 tuntiin. Kuulokkeiden mukana toimitetaan Smart Case -säilytyskotelo, johon asetettuna kuulokkeet asettuvat automaattisesti vähävirtaiseen tilaan.

Latauksen osalta 5 minuutin lyhyt lataus tuo 1,5 tuntia käyttöaikaa. Kuulokkeet ladataan niiden Lighting-liitännän kautta.

AirPods Max -kuulokkeet tunnistavat antureillaan, kun ne ovat asetettuna päähän. Käytössä ollessaan äänentoiston voi keskeyttää nostamalla vain toista kuuloketyynyistä. Toisto jatkuu jälleen, kun kuulokkeet palautetaan kokonaan korvalle.

Muiden AirPods-kuulokkeiden tavoin myös AirPods -kuulokkeet tukevat helppoa käyttöönottoa kaikissa käyttäjän Apple-laitteissa ja saumatonta siirtymistä iPhonen, iPadin ja Macin välillä. Lisäksi ne tukevat äänenjakoa, joka mahdollistaa kaksien AirPods-kuulokkeiden kytkemisen iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin tai Apple TV 4K -laitteeseen.

AirPods Max -kuulokkeiden mitat ovat 187,3 x 168,6 x 83,4 millimetriä ja paino 384,8 grammaa. Smart Case -kotelon paino on 134,5 grammaa.

AirPods Max -kuulokkeiden myyntipakkauksen sisältö.
AirPods Max -kuulokkeiden myyntipakkauksen sisältö.
AirPods Max -kuulokkeet Smart Case -kotelossa.
AirPods Max -kuulokkeet Smart Case -kotelossa.