Jelly bean yhä käytetyin Android-versio

Google julkaisi äskettäin diagrammin, josta nähdään Android-käyttöjärjestelmän eri versioiden käyttäjien jakautuminen. Mukaan on otettu vain Android 2.2:sta lähtien sitä uudemmat versiot, eikä mitään alle 0,1 prosenttia kattavaa versiota esitetä. Kaikista vanhimpia käyttöjärjestelmäversioita ei saatu mukaan, sillä tiedot on kerätty vain tuoreita versiota tukevasta Google Playsta.

Mielenkiintoista on huomata, että vaikka Androidin uusin versio, 4.4 KitKat, on kasvattanut osuuttaan, niin silti edellistä Android Jelly Bean -versiota käyttää yli puolet käyttöjärjestelmän kaikista käyttäjistä. Kuvaajan mukaan Jelly Beania käyttää noin 57% ja toiseksi käytetyintä KitKatia 17,9% kaikista Android-käyttäjistä.

Tämä johtuu siitä, että Applen iOS:sta poiketen Android-älypuhelimiin ei saa heti päivitettyä käyttöjärjestelmän uusinta versiota. Kuvaajasta siis nähdään, että valtaosa älypuhelinten omistajista päivittävät puhelimensa kohtuullisen harvoin tai ostavat vanhempia, jo hyväksi todettuja malleja.