Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Viimeisin paljastus kertoo OnePlus 9:n ja 9 Pron akusta ja laturista - tämä kaikki tulevista OnePlus-uutuuspuhelimista tiedetään jo

OnePlussan odotetaan julkistavan uudet OnePlus 9 -sarjan älypuhelimensa maaliskuussa.

Pikku hiljaa tulevista OnePlus-puhelimista on kuultu ja nähty uusia paljastuksia ja vuotoja.

OnePlus 9 Pro -huippumallin ja OnePlus 9:n rinnalla OnePlussalta on raportoidusti tulossa myös edullisempi OnePlus 9E tai OnePlus 9 Lite -malli, ainakin valituille markkinoille.

Viimeisimpänä paljastuksena vuotaja Max Jambor on kertonut nyt Twitterissä sekä OnePlus 9:n että OnePlus 9 Pron olevan varustettu 4 500 milliampeeritunnin akulla. Lisäksi vastauksena jatkokysymykseen Jambor vahvisti, että laturi tulee säilymään mukana OnePlus-puhelinten myyntipakkauksissa, eikä OnePlus näin ollen ole lähdössä Applen ja Samsungin linjalle ja poistamaan laturia myyntipakkauksesta ympäristöperustein.

Akun 4 500 milliampeeritunnin kapasiteetti on tuttu jo aiemmista OnePlus 8T:stä ja OnePlus 8 Prosta.

Alla käymme läpi mitä tulevista OnePlus-puhelimista toistaiseksi on paljastunut. Luonnollisesti kaikki tiedot ovat toistaiseksi epävirallisia, eivätkä siten välttämättä totuudenmukaisia ja/tai lopullisia.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pron prototyyppi paljasti neljä takakameraa ja Hasselblad-yhteistyön.
OnePlus 9 Pron prototyyppi paljasti neljä takakameraa ja Hasselblad-yhteistyön.

OnePlus 9 Prosta nähtiin merkittävä vuoto viime viikonloppuna. Puhelin paljastui lukuisissa kuvissa, joista kertoi tubettaja Dave2D videollaan.

OnePlus 9 Pron keskeiset tiedot

 • Sivuille kaartuva noin 6,7 tuuman AMOLED-näyttö todennäköisesti OnePlus 9:tä suuremmalla tarkkuudella, tarkkuus mahdollisesti 3120×1440 pikseliä ja virkistystaajuus 120 hertsiä
 • Neljä takakameraa ja Hasselblad-kamerayhteistyö
 • Etukamera näytön vasemman yläkulman reiässä
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • Todennäköisesti vähintään 65 watin Warp Charge -pikalataus
 • Langaton lataus jopa 45 watin teholla
 • 4 500 milliampeeritunnin akku

OnePlus 8 Pro ei saanut seuraajaa syksyllä 2020 OnePlus 8T:n rinnalla – lähinnä todennäköisesti, koska mahdolliset uudistukset OnePlus 8 Prosta olisivat jääneet varsin vähäisiksi.

Nyt OnePlus 9 Pro on kuitenkin tulossa OnePlussan älypuhelinmalliston uudeksi keihäänkärjeksi.

OnePlus 9 Pro on edelleen jatkamassa OnePlus 9 Pron tavoin kaartuvalla AMOLED-näytöllä, jonka odotetaan tarjoavan 1440p-tarkkuuden.

OnePlus pyrkii jälleen OnePlus 9 -älypuhelimissa parantamaan kameroitaan, ja nyt keinoksi tässä on otettu myös uusi kumppanuus Hasselbladin kanssa. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka laajaa yhteistyö kameravalmistajan kanssa on ollut eli millä tavalla se on mahdollisesti osallistunut myös kameraominaisuuksien kehittämiseen brändinsä yhteistyöhön luovuttamisen lisäksi.

OnePlussan kamerayhteistyö Hasselbladin kanssa paljastui vuotokuvista. Hasselblad on tehnyt aiemmin vain niukasti yhteistyötä kamerapuhelinten osalta, joten ruotsalaisbrändin lähtö OnePlussan kumppaniksi on joka tapauksessa mielenkiintoinen liike.

OnePlus 9 Pron kylkiä kiertävä alumiinirunko on aiempaa ohuempi.
OnePlus 9 Pron kylkiä kiertävä alumiinirunko on aiempaa ohuempi.

OnePlus 9 Prossa takana näkyvät neljä kameraa koostuvat pääkameran ohella nähtävästi ainakin ultralaajakulmakamerasta ja telekamerasta. Aiempien vuotokuvien joukossa oli kuvia myös kamerasovelluksen käyttöliittymästä, jossa esillä olivat 0,6x- ja 3,3x-zoom-tasot. Telekameran optinen zoom saattaa siis olla 3,3x verran suhteessa pääkameraan. Neljäs takakamera voi olla esimerkiksi makrokamera tai jotain muuta, sillä siitä ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Osassa aiempia huhuja OnePlus 9 Pron pääkameran on odotettu perustuvan 50 megapikselin Sony IMX766 -kennolle.

Designiin on tulossa pientä hienosäätöä verrattuna aiempiin OnePlus-puhelimiin. Esimerkiksi oikealta kyljeltä OnePlus 9 Prosta löytyy virtapainikkeen ohella tuttu OnePlussan kolmiasentoinen Alert Slider -hiljennyskytkin, mutta tällä kertaa kylkeä kiertävä alumiinirunko on muotoiltu painikkeiden kohdalta hieman leveämmäksi, ja ilmeisesti muilta osin alumiinirunko on kyljiltä edeltäjämalleja kapeampi.

Takapinta OnePlus 9 Prossa on yhä lasia, ja näyttö puolestaan kaartuu kevyesti reunoiltaan kohti kylkiä, kuten alta löytyvä kuvakin kertoo. AMOLED-näytön tarkkuus on kuvien perusteella 3120×1440 pikseliä ja virkistystaajuus korkeintaan 120 hertsiä. Etukamera sijaitsee reiässä näytön vasemmassa yläkulmassa.

OnePlus 9 Pron näytön tarkkuus saattaa olla 3120x1440 pikseliä.
OnePlus 9 Pron näytön tarkkuus saattaa olla 3120×1440 pikseliä.

Muuten OnePlus 9 Prohon odotetaan luonnollisesti Qualcommin parhainta huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä ja vähintään jo OnePlus 8T:stä tuttua 65 watin Warp Charge -pikalatausta (tai vielä tehokkaampaa). OnePlus 8 Pron tavoin puhelimen voi odottaa olevan IP-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenteeltaan.

Langattoman latauksen osalta vuotaja Max Jambor on kertonut OnePlus 9 Pron tukevan jopa 45 watin tehoa, kun OnePlus 8 Prossa langattoman latauksen teho yhdessä OnePlussan Warp Charge 30 Wireless Chargerin kanssa ylsi vasta 30 wattiin. Tuettuna OnePlus 9 Prossa on myös käänteinen langaton lataus muiden laitteiden lataamiseen puhelimesta, mutta toki huomattavasti matalammalla teholla.

OnePlus 9

Jo aiemmin paljastuneissa kuvissa on nähty OnePlus 9:n prototyyppi, joka sittemmin päätyi myös myyntiin eBay-markkinapaikalle.

OnePlus 9:n prototyyppi edestä ja takaa. Kuvat: Phone Arena.
OnePlus 9:n prototyyppi edestä ja takaa. Kuvat: Phone Arena.

OnePlus 9:n keskeiset tiedot

 • 6,55 tuuman tasainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä
 • Kolme takakameraa: 48 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamera, kolmas takakamera todennäköisesti matalan tarkkuuden makro-, monokromi- tai syvyyskamera. Mahdollisesti myös Hasselblad-kamerayhteistyö.
 • Etukamera näytön vasemman yläkulman reiässä
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • Vähintään 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • Vähintään 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ei muistikorttipaikkaa
 • Todennäköisesti vähintään 65 watin Warp Charge -pikalataus
 • Langaton lataus
 • 4 500 milliampeeritunnin akku

OnePlus 9:n näytön koko on vuotojen perusteella säilymässä ennallaan 6,55 tuumassa verrattuna edeltävään OnePlus 8T -malliin, jonka tavoin myös OnePlus 9:ssä on tasainen näyttöpaneeli. 20:9-kuvasuhteen näytön tarkkuus on myös yhä 2400×1080 pikseliä ja virkistystaajuus yltää 120 hertsiin. Etupuolelta OnePlus 9 onkin pitkälti kuin OnePlus 8T, mukaan lukien myös näytön vasempaan yläkulmaan sijoitettu etukamerareikä.

Takana OnePlus 9:ssä sijaitsee kolme kameraa osana pyöristetyn nelikulmion muotoista kamera-aluetta. Kaksi kameralinsseistä on kooltaan merkittävästi kolmatta suurempia, ja aiemman huhun mukaan kyse näissä olisi 48 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamerasta. Kolmas kamera voi olla esimerkiksi matalan tarkkuuden makro-, monokromi- tai syvyyskamera. Lisäksi kameroiden rinnalla nähdään kaksisävyinen LED-kuvausvalo.

OnePlus 9 -prototyypin takakamera-alue. Kuva: Phone Arena.
OnePlus 9 -prototyypin takakamera-alue. Kuva: Phone Arena.

Sisuksissa OnePlus 9 sisältää Qualcommin joulukuun alussa julkistaman uuden huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin. Kuvissa paljastuneessa puhelinyksilössä RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. Tuttuun OnePlus-tyyliin muistikorttipaikkaa ei ole.

Yhtenä uudistuksena verrattuna edeltäviin OnePlus 8:aan ja 8T:hen, on myös OnePlus 9 saamassa aiemman OnePlus 8 Pron ja tulevan sisarmallinsa OnePlus 9 Pron tavoin tuen akun langattomalle lataukselle. OnePlus 9:n osalta tuetun langattoman latauksen tehosta ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

OnePlus 9E tai OnePlus 9 Lite

 • 90 tai 120 hertsin virkistystaajuuden AMOLED-näyttö
 • Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri
 • Todennäköisesti vähintään 65 watin Warp Charge -pikalataus

OnePlus 9:n ja 9 Pron lisäksi OnePlus 9 -mallisarjaan odotetaan myös edullisempaa OnePlus 9E / OnePlus 9 LIte -mallia, jossa huhujen mukaan olisi Qualcommin vuoden 2020 Snapdragon 865 -huippupiiri.

Puhelimesta tietoja on paljastunut toistaiseksi lähinnä Android Central -sivusto.

Keskeinen ero OnePlus 9E:ssä tai OnePlus 9 Litessä kahdesta muusta OnePlus 9 -sarjalaisesta tulee olemaan järjestelmäpiirissä, joka tulee edullisemmassa mallissa olemaan jo vuoden 2020 OnePlus 8 / 8 Pro / 8T -malleista tuttu Qualcomm Snapdragon 865. Myös Snapdragon 865:n suorituskyky on edelleen hyvä, mutta kuitenkin jonkin verran uutta Snapdragon 888 -piiriä heikompi. Qualcommin mukaan Snapdragon 888:n suorituskyky on karkeasti noin neljänneksen parempi kuin 865:n.

Muiden ominaisuuksien osalta tarkkoja tietoja ei vielä ole, mutta raportoidusti puhelin tulee muistuttamaan tekniikaltaan OnePlus 8T:tä. On vielä epäselvää, mikä tulevassa uutuudessa on uutta 8T:hen verrattuna eli mikä on perusteena 8T:n todennäköiselle korvaamiselle uutuudella.

Android Centralin mukaan puhelimeen voidaan odottaa korkean 90 tai 120 hertsin virkistystaajuuden AMOLED-näyttöä ja 65 watin Warp Charge 65 -pikalalatausta.

OnePlus 9 -sarjan edullisen mallin voidaan odottaa olevan kahta muuta vaatimattomampi myös kameroiltaan, minkä lisäksi todennäköisesti esimerkiksi langatonta latausta se tuskin tulee tukemaan.