Uusi halpa Nokia 2 -älypuhelin esitellään todennäköisesti tiistaina – teknisille tiedoille vahvistus

Nokia-puhelimia kehittävän ja myyvän HMD Globalin odotetaan julkistavan tiistaina 31. lokakuuta Intiassa järjestettävässä tilaisuudessa ainakin uuden budjettiluokan Nokia 2 -älypuhelimen. Siitä tulee toistaiseksi edullisin uusi Nokia-älypuhelin noin 100 euron hinnallaan.

Nokia 2 on jo aiemmin nähty laadukkaissa vuotaneissa lehdistökuvissa, minkä lisäksi nyt myös puhelimen aiemmin arvaillut ja raportoidut tekniset ominaisuudet ovat saaneet vahvistusta AnTuTu-suorituskykytestisovelluksen kautta. Asiasta kertoi ensimmäisenä SpecsPrice-sivusto.

Nokia 2:ssa odotetaan olevan nyt AnTuTu-paljastuksen myötä seuraavat tekniset ominaisuudet:

  • Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmäversio
  • Vajaan 5 tuuman näyttö, jossa on 1280×720 pikseliä
  • 8 megapikselin taka- ja 5 megapikselin etukamera
  • Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiiri
  • 1 gigatavu RAM-muistia
  • 8 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (ja todennäköisesti microSD-muistikorttipaikka)

Android-navigaatiopainikkeet löytyvät puhelimesta näytön alareunasta, kun aiemmissa Nokia 3:ssa, Nokia 5:ssä, Nokia 6:ssa ja Nokia 8:ssa painikkeet olivat vielä erikseen näytön alapuolella. Jo Kiinan markkinoille viimeisimpänä julkistetussa Nokia 7:ssä navigaatiopainikkeet ovat myös jo näytöllä. Sormenjälkilukijaa Nokia 2:ssa ei ole.

Aiemmin yhdysvaltalaisviranomaisen FCC:n testitiedot kertoivat Nokia 2:n olevan myös varustettu 4 000 milliampeeritunnin akulla. Suurikapasiteettinen akku vaikuttaa olevan puhelimen ominaisuuksien erikoisuus ja kohokohta, mikäli tiedot pitävät paikkansa.

Nokia 2 AnTutun tiedoissa.
Nokia 2 AnTutun tiedoissa.