Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Useat raportit vahvistavat: Applella Mac-julkistustilaisuus 27. lokakuuta – luvassa täysin uudistunut MacBook Pro

Apple aikoo järjestää uusien Mac-tietokoneiden julkistustilaisuuden torstaina 27. lokakuuta, raportoivat useat julkaisut omiin lähteisiinsä perustuen. Ensimmäisenä asian vahvisti Recode, jota seurasi muun muassa Bloomberg. Tilaisuuden pitopaikka on Applen pääkonttorissa Cupertinossa tai sen lähellä, kertoo Recode.

27. lokakuuta on spekuloitu yleisesti tulevan tilaisuuden ajankohdaksi Applen siirrettyä tulosjulkistuksensa päivältä kahta päivää aiemmaksi tiistaiksi.

MacBook Pro on saamassa ensimmäisen merkittävän uudistuksensa neljään vuoteen. Jo pitkään suurimmiksi uudistuksiksi on jo huhuttu uutta näppäimistön ylimmän rivin tilalle tulevaa pitkulaista kosketusnäyttöriviä sekä Touch ID -sormenjälkitunnistinta.

Lisäksi uuden MacBook Pron pitäisi olla kevyempi sekä sisältää neljä USB-C-tyypin porttia Thunderbolt 3 -tuella. Apple luopuu tässä yhteydessä perinteisistä USB-porteista ja MagSafe-virtaliittimistä. Uusi MacBook Pro tulisi edelleen 13 ja 15 tuuman näytöillä.

Suurimpia uudistuksia odotetaan MacBook Prohon, mutta myös muu Applen MacBook-mallisto on uudistumassa. Lisäksi Macotakaran tuoreen raportiin mukaanApple aikoisi lopettaa 11 tuuman MacBook Airin myynnin jatkaen vain 13-tuumaisen kanssa.

Todennäköisesti myös MacBook Air, mahdollisesti myös 12 tuuman MacBook ja Applen Mac mini, iMac ja Mac Pro voivat saada sisäisiä tekniikkamuutoksia.