Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tunnettu vuotaja paljasti tulevasta OnePlus 10 Pro -huippupuhelimesta ensin mallinnoskuvat - ja nyt tuli ominaisuuksien vuoro

OnePlussan seuraavan huippupuhelimen OnePlus 10 Pron julkistusta odotetaan alkuvuoden 2022 aikana.

Nyt on kuultu uusi paljastus puhelimen ominaisuuksista.

Tarkoista paljastuksistaan tunnettu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks julkaisi jo aiemmin marraskuussa ensimmäiset mallinnoskuvat tulevasta OnePlus 10 Pro -huippumallista yhteistyössä Zouton.com-sivuston kanssa. Nyt OnLeaks on jatkanut paljastuksiaan yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa tiedoilla OnePlus 10 Pron ominaisuuksista.

Paljastuneiden tietojen mukaan OnePlus 10 Pro tulee sisältämään edelleen noin 6,7 tuuman reunoilta kaarevan näytön QHD+-tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella, kuten edeltäjänsäkin.

Sisuksissa uutta on odotetusti vielä julkistamaton, marras-joulukuun taitteessa esiteltävä Qualcommin seuraavan sukupolven huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Uuden järjestelmäpiirin pitäisi tarjota ainakin joidenkin kymmenien prosenttien parannus suorituskyvyssä ja edustaa jälleen Android-puhelinten tehokärkeä. RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalta löytyisi yhä 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 tai 256 gigatavua.

Uudistunut kamerakohouma on kokonaisuutena ehdottomasti huomiota kiinnittävin elementti OnePlus 10 Pron designissa. Se nousee ylöspäin suoraan puhelimen reunalta ja on varsin kookas. Kameroita alueella on kolme kappaletta sekä lisäksi neljännessä ympyrässä LED-kuvausvalo. Kamera-alueelle on sijoitettu myös Hasselblad-logo uusien OnePlus-huippuhelinten jatkaessa kevään 2021 OnePlus 9 -älypuhelimissa alkanutta kumppanuutta ruotsalaisen kamerabrändin kanssa.

Uuden paljastuksen mukaan takakamerat olisivat tarkkuudeltaan 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla. Myös toinen vuotaja nimimerkillä Digital chat station on jo kertonut, että optisen zoomin pitäisi säilyä OnePlus 10 Prossa 3,3x-tasolla, kuten jo OnePlus 9 Prossa, johon nähden myös kameroiden tarkkuudet ovat uusien tietojen valossa pysymässä ennallaan. Etupuolelta OnePlus 10 Prosta löytyisi kuitenkin tarkempi 32 megapikselin kamera.

Mielenkiintoinen uusi tieto kertoo kookkaammasta 5 000 milliampeeritunnin akusta OnePlus 10 Prossa, kun OnePlus 9 Prossa on 4 500 milliampeeritunnin akku.

Lisäksi vahvojen ennakko-odotusten mukaan OnePlus 10 Prohon tulossa olisi tehokkaampi akun pikalataus, mahdollisesti jopa 125 watin teholla, kun tähän asti OnePlus on pitäytynyt enintään 65 watissa.

Oikealta kyljeltä OnePlus 10 Prosta pitäisi löytyä virtapainikkeen lisäksi OnePlussan tuttu kolmiasentoinen alert slider -hiljennyskytkin. OnePlus 10 Pron mitat ovat mallinnosten yhteydessä jaettujen tietojen mukaan 163,0 x 73,8 x 8,5 millimetriä.

Kestävyydeltään OnePlus 10 Pron pitäisi tarjota edelleen IP68-luokitus eli olla pöly- ja vesitiivis.

Aiemman, OnePlus-paljastuksia usein tehneeltä Max Jamborilta kuullun huhun mukaan OnePlus 10 Pro julkaistaisiin ensin tammi- tai helmikuussa Kiinan markkinoille ja vasta maalis- tai huhtikuussa globaaleille markkinoille.

Jo aiemmin on virallisesti vahvistettu, että seuraavassa lippulaivasarjan OnePlus-puhelimessa, eli siis odotetuissa OnePlus 10 -sarjalaisissa, tullaan näkemään globaaleilla markkinoilla OnePlussan OxygenOS:n ja Oppon ColorOS:n yhdistävä uusi ohjelmisto, yksi ”yhtenäinen ja päivitetty globaali käyttöjärjestelmä”. Spekuloidusti tämän valmistuminen voi viivästyttää uuden OnePlus-huippupuhelimen globaalia julkaisua, mutta nämä ovat vain arvailuja.

OnePlus 10 Pron huhutut tekniset ominaisuudet

 • 6,7 tuuman reunoilta kaareva AMOLED-näyttö QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella, reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera
  • 50 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla
 • 32 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • 5 000 milliampeeritunnin akku, mahdollisesti tehokkaammalla ja jopa 125 watin pikalatauksella
 • Mitat noin 163,0 x 73,8 x 8,5 millimetriä
 • IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
OnePlus 10 Pron designin merkittävin uudistus on kookas, neliömäinen kamerakohouma, joka nousee suoraan puhelimen reunalta. Kuva: OnLeaks / Zouton.com.
OnePlus 10 Pron designin merkittävin uudistus on kookas, neliömäinen kamerakohouma, joka nousee suoraan puhelimen reunalta. Kuva: OnLeaks / Zouton.com.
Kamerakohouma todella hallitsee OnePlus 10 Pron designia. Kuva: OnLeaks / Zouton.com.
Kamerakohouma todella hallitsee OnePlus 10 Pron designia. Kuva: OnLeaks / Zouton.com.
Muuten kuin kamerakohoumaltaan OnePlus 10 Pro ei sisällä muotoilullisia yllätyksiä. Kuva: OnLeaks / Zouton.com.
Muuten kuin kamerakohoumaltaan OnePlus 10 Pro ei sisällä muotoilullisia yllätyksiä. Kuva: OnLeaks / Zouton.com.