Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tulevan Samsung Galaxy A53 5G:n design paljastui mallinnoskuvissa - suosikkipuhelinten seuraaja jatkamassa tutuilla muodoilla

Samsungilta on huhuttu jo pian jatkoa sen edullisen ja keskihintaisten älypuhelinten Galaxy A -sarjaan.

Galaxy A51 ja A52 -suosikkimallien seuraajaksi tulossa olevasta Galaxy A53 5G:stä ei ennen tätä kuitenkaan ole kuultu tarkempia paljastuksia luotettavilta tahoilta, mutta nyt vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on julkaissut jo Galaxy A53 5G:n mallinnokset yhteistyössä Digit.in-sivuston kanssa.

Kovin suuria yllätyksiä Galaxy A53 ei muotoilullisesti tarjoa, sillä muotoilun yksityiskohdat ovat  pysymässä käytännössä ennallaan edeltävistä Galaxy A52 / A52 5G / A52s 5G -malleista.

Galaxy A53:n paksuudeksi kerrotaan kuitenkin 8,14 millimetriä, eli se on hieman ohuempi kuin 8,4 millimetriä paksut edeltäjänsä. Kamerakohouman kohdalta paksuus on 9,73 millimetriä.

Lisäksi hienoisena erona takapinnan on mainittu olevan Galaxy A53:ssa tasaisempi ilman kaarevuutta edes reunojen lähellä.

Samsung Galaxy A53 5G sisältää edelleen neljä takakameraa ja yhden etukameran. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy A53 5G sisältää edelleen neljä takakameraa ja yhden etukameran. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy A53 5G mustana. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy A53 5G mustana. Kuva: OnLeaks / Digit.in.

Galaxy A53 sisältää edelleen etupuolella todennäköisesti noin 6,5-tuumaisen näytön. Näytön yläreunassa on reikä etukameralle ja takaa löytyy neljä kameraa.

Yksi valitettava muutos on 3,5 millimetrin kuulokeliitännän katoaminen. Samsung näyttää näin olevan nyt luopumassa erillisestä kuulokeliitännässä myös edullisemmissa malleissa, kuten jo aiemmin huippupuhelimissaan.

Galaxy A53:n osalta ei ole vielä varmuutta, onko 5G-mallin rinnalla tulossa yhä myös 4G-malli edeltäjien tapaan vai siirtyykö Samsung jo täysin 5G-aikaan tältä osin. Tulevan Galaxy A53:n järjestelmäpiiri on myös avoin kysymys. Galaxy A52s 5G:ssä Samsung otti jo käyttöön selvästi tehokkaamman Snapdragon 778G:n verrattuna Snapdragon 750G:hen Galaxy A52 5G:ssä.

Muista Galaxy A -sarjan tulevista uutuuksista Galaxy A73:een on huhuttu 108 megapikselin kameraa, mutta Galaxy A53 saattaa jatkaa yhä 64 megapikselin pääkameralla.

Lisäksi Samsungilta on tulossa myös Galaxy A13 5G sen toistaiseksi edullisimmaksi 5G-älypuhelimeksi. Myös Galaxy A33 5G:stä on kuultu jo ensimmäiset huhut.

Tarkempaa tietoa siitä, milloin Samsungin tulevat Galaxy A -sarjan julkistukset tapahtuvat, ei vielä ole. Todennäköisesti uusia malleja julkistetaan useammassa erässä viimeistään alkuvuoden 2022 aikana, mutta mahdollisesti vielä loppuvuonna 2021.

Samsung Galaxy A53 5G:n pitäisi olla hieman edeltäjiään ohuempi. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy A53 5G:n pitäisi olla hieman edeltäjiään ohuempi. Kuva: OnLeaks / Digit.in.