Tältä näyttää Samsung Galaxy Note8 - suurikokoinen huippupuhelin 6,3 tuuman näytöllä

Mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass ei lepää. Viimeöisen yksittäisen Galaxy Note8 -lehdistökuvan jatkoksi Blass on nyt vuotanut Note8:n niin edestä kuin takaa kahtena värivaihtoehtona, S Pen -kynien kera, paljastavan kuvan. Galaxy Note8:n julkistus tulee tapahtumaan 23. elokuuta New Yorkissa järjestettävässä tilaisuudessa.

Kuvassa yllä Galaxy Note8 nähdään Midnight Blackin ohella kultaisena värivaihtoehtona. Lisäksi Note8:n valikoimaan pitäisi kuulua myös Orchid Gray ja Deep Sea Blue -värit.

Uudessa vuotokuvassa nähdään myös Note8:n kaksoiskamera sekä sen vierestä löytyvät kuvausvalo, sykemittarin anturi sekä sormenjälkitunnsitin.

Galaxy Note8:n lähes koko etupuolen kattavan Infinity Display -näytön kooksi on pitkään huhuttu 6,3 tuumaa, kun Galaxy S8:ssa on 5,8 ja Galaxy S8+:ssa 6,2 tuuman näyttö. Näyttö on Galaxy Note8:ssa hieman vähemmän pyöristetty kulmistaan, kuten koko puhelinkin. Ylä- ja alareunaan Note8:ssa jäävät reunukset, joiden koko vastaa suunnilleen kevään Galaxy S8 -puhelimia.

Muita Galaxy Note8:aan odotettavia ominaisuuksia ovat tuki S Pen -kynälle, takaa löytyvä sormenjälkitunnistin sekä edessä iirisskanneri, kaksoiskamera, Samsungin Exynos 8895 -järjestelmäpiiri sekä 3 300 milliampeeritunnin akku. RAM-muistia pitäisi olla 6 gigatavua.

Takaa löytyvä kaksoiskameran, Samsungin ensimmäisen, pitäisi sisältää 12 ja 13 megapikselin kamerat, jotka tarjoaisivat 3x optisen zoomin. Molemmat kameroista on varustettu myös optisella kuvanvakaimella.

Puhelimen merkittävimmät erot kevään Galaxy S8 -puhelimista ovat S Pen -kynätuki sekä uusi kaksoiskamera. Näytön koossa Galaxy Note8 ei ole enää juuri Galaxy S8+:aa kookkaampi.

Euroopassa Galaxy Note8:sta on tulossa toistaiseksi Samsungin kallein älypuhelin. Hinta on Blassin aiemman paljastuksen mukaan 999 euroa. Suomessa tosin hinta saattaa kohota vielä korkeammalle, sillä Galaxy S8:n ja S8+:n 799 ja 899 euron Eurooppa-hinnatkin ovat täällä 829 ja 929 euroa.