Testit paljastavat: Nokia 9 -huippupuhelimesta tulossa useampia eri versioita

Tiedot tulevasta Nokia 9 -huippupuhelimesta saavat jatkuvasti vahvistusta useasta eri suunnasta. Puhelin on jo löytänyt tiensä AnTutu– ja GeekBench-suorituskykymittaussovellusten tilastoihin.

Kovin paljoa Nokia 9:n tekniikasta ei tosin jäänyt pimentoon enää Frandroid-sivuston päästyä kokeilemaan muodot vielä piilottaneella suojakuorella varustettua puhelinta jo parisen viikkoa sitten.

Nokia 9:ään liittyviä mallikoodeja ovat ainakin TA-1004 ja TA-1012. Kyse pitäisi olla puhelimen yhdellä ja kahdella SIM-korttipaikalla varustetuista versioista.

Mielenkiintoisesti GeekBenchissä puhelin on tavattu myös sekä 4 että 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. Kovin montaa 8 gigatavun RAM-muistilla varustettua puhelinta ei ole edes vielä ylipäänsä julkistettu, mutta pikku hiljaa niitäkin alkaa olla tulossa markkinoille.

Frandroidin ja AnTutu- ja GeekBench-paljastusten myötä Nokia 9:n teknisistä ominaisuuksista tiedetään nyt:

  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • 4 tai mahdollisesti myös 8 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)
  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio

Vielä ei tiedetä, milloin HMD Global aikoo Nokia 9:n julkistaa. Sen lisäksi luvassa on myös muita uusia Nokia-puhelimia, todennäköisesti myös Nokia 7 ja Nokia 8.

Hiljattain verkkoon vuotaneella videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.
Hiljattain verkkoon vuotaneella videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.

Nokia 9:stä poiketen muista tulevista malleista ei ole vielä juuri paljastuksia, mutta mahdolliseen Nokia 8:aan voidaan odottaa Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiriä.  Jo paljastuneita muita tulevien Nokia-puhelinten mallikoodeja ovat TA-1013 / TA-1040, TA-1007 / TA-1029 sekä TA-1005.

Nokia on jo käyttänyt puhelimiaan viranomaistesteissä Venäjällä sekä hakenut EU:ssa mallisuojaa niiden designille. Kaikesta päätellen puhelinten julkistus siis vääjäämättä lähestyy.

Ensimmäiset jo julkistetut Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin kesäkuun aikana. Nyt odotellaan jo myös sitä, koska on niitä seuraavien vuoro.