Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva Nokia-puhelin pyörii huhuissa: tehokas suoritin, vedenkestävä rakenne...

Nokia-brändätyt älypuhelimet ovat tulossa vuoden 2017 aikana, mutta luotettavia huhuja tai vuotoja laitteiden ominaisuuksista ei juurikaan ole näkynyt. Monenlaisia fanien tekemiä konseptikuvia ja villejä unelmia on näkynyt ja kuulunut runsain mitoin, mutta varsinaisia vakavasti otettavia huhuja hyvin vähän. Nyt Android Soul -sivusto raportoi Kiinasta kantautuvasta huhusta, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Kiinalaislähdettä ei ole tarkemmin eritelty, mutta ominaisuudet kuulostavat kohtuullisen uskottavilta. Listauksessa mainitaan 5,2- ja/tai 5,5-tuumainen näyttö 2K-tarkkuudella, Snapdragon 820 -suoritin sekä vedenkestävä, metallinen rakenne. Lisäksi mainitaan kameran Zeiss-optiikka, jota Nokia-puhelimissa on nähty aiemminkin.

Mikäli laitteessa todella on Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, saattaa laite, hinnasta riippuen, joutua huonoon kilpailuasemaan. Snapdragon edustaa Qualcommin viime kevään huippua, mutta sen on jo syrjäyttänyt hieman tehokkaampi 821, ja ensi keväänä huippupuhelimista alkaa löytyä uutta, vielä tehokkaampaa 835-piiriä.

Yksi mahdollinen julkaisuajankohta uusille Nokia-puhelimille saattaisi olla helmi-maaliskuun vaihteessa järjestettävä Mobile World Congress, jossa Nokia on jälleen mukana suurella osastolla. Nokian lisäksi tapahtumaan on pienemmässä mittakaavassa osallistumassa myös Nokia-brändättyjen puhelimien myyntiä varten perustettu HMD Global.

Android Soulin julkaisemat huhutut speksit vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta tähänkin huhuun kannattaa suhtautua varauksella. Mikäli Nokia-puhelimien julkaisu todella kuitenkin on jo kolmen kuukauden päässä, voidaan lisää huhuja ja oikeita vuotokuvia odottaa ilmestyviksi lähiaikoina paljon lisää.