Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää tuleva Sony Xperia 10 III -älypuhelin - mallinnoskuvat paljastavat designin jatkavan tutuilla linjoilla

Sonyn seuraavaan keskihintaluokan älypuhelimeen odotetaan 5G-tukea.

Tuttu vuotaja OnLeaks on jatkanut paljastuksiaan julkaisemalla mallinnoskuvat nyt Sonyn tulevasta, keskihintaluokkaan sijoittuvasta Xperia 10 III -älypuhelinmallista.

OnLeaks tunnetaan yleensä CAD-suunnittelutiedostoihin perustuvien mallinnoskuvavuotojensa erittäin hyvästä tarkkuudesta.

Mallinnosten perusteella Sony on jatkamassa valitulla linjallaan: myös Xperia 10 III tulee sisältämään edelleen 21:9-kuvasuhteen näytön, ja näytön ala- ja erityisesti yläreunus ovat edelleen suuremmat kuin monessa muussa kilpailevassa älypuhelinmallissa. Näyttö on kooltaan 6,0 tuumaa ja pinnaltaan tasainen.

Yläreunuksessa voi sijaita huhujen mukaan tarkkuudeltaan 8 megapikselin kamera ja taakse on huhuissa odotettu 12 megapikselin pääkameran ohella 8 megapikselin ultralaajakulma- ja telekameroita.

Xperia 10 III:n mitoiksi OnLeaks kertoo 154,4 x 68,4 x 8,3 millimetriä, ja paksuus on 9,1 millimetriä kamerakohouman kohdalta.

Xperia 10 III:ssa on säilymässä 21:9-näyttö ja kolme takakameraa. Kuva: OnLeaks / Voice.
Xperia 10 III:ssa on säilymässä 21:9-näyttö ja kolme takakameraa. Kuva: OnLeaks / Voice.

Muita Xperia 10 III:n mallinnoksista paljastuneita ominaisuuksia ovat eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, kyljelle sijoitettu sormenjälkilukija, USB-C-liitäntä sekä lisäksi myös 3,5 millimetrin kuuloekliitäntä.

Kokonaisuutena Xperia 10 III:n on ulkoisilta ominaisuuksiltaan hyvin lähellä edeltäjäänsä Xperia 10 II -mallia, joka julkistettiin helmikuussa 2020.

Todennäköistä onkin, että yksi keskeinen uudistus Xperia 10 III:ssa tulee olemaan Xperia 10 II:n Snapdragon 665 -järjestelmäpiiriä tehokkaampi ja samalla puhelimeen 5G-mobiiliverkkoyhteyden tuova järjestelmäpiiri. Aiemman paljastuksen mukaan järjestelmäpiiriksi Xperia 10 III voikin saada Snapdragon 690:n.

Muista teknisistä parannuksista Xperia 10 III:ssa ei ole vielä tietoa.

Sony on perinteisesti julkistanut kevään uutuuspuhelimiaan helmi-maaliskuussa Mobile World Congress -messujen yhteydessä, mutta tänä vuonna messujen kesään lykkäämisen myötä Sonynkin uutuuksien esittelyajankohta määrittyy itsenäisesti. Todennäköisesti ainakin Xperia 10 III:n julkistus tapahtuu kuitenkin muutaman viikon sisällä.

Alla vertailun vuoksi vuoden 2020 Xperia II. Design on Xperia 10 III:ssa säilymässä hyvin samanlaisena.

Sony Xperia 10 II.
Sony Xperia 10 II.