Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää OnePlussan seuraava huippupuhelin! Vuotaja paljasti jo mallinnoskuvat OnePlus 11 Prosta - uudistunut kamerakohouma kiinnittää huomion

OnePlus 11 Pro saatetaan esitellä vielä loppuvuoden 2022 aikana.

OnePlussalta on nähty vuoden 2022 aikana toistaiseksi kaksi huippuluokan älypuhelinta. Hiljattain kuultiin jo ensimmäinen huhu, jonka mukaan jatkoa OnePlus-huippupuhelimille voisi seurata vielä vuoden 2022 aikana.

Nyt odotetun OnePlus 11 Pron design on nähty ensi kerran mallinnoskuvissa, jotka on julkaissut tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä tällä kertaa Smartprix-sivuston kanssa.

Kuvat kertovat OnePlus 11 Pron sisältävän jälleen edeltävien Pro-mallien tavoin reunoiltaan kaarevan näytön sekä reiän etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa. Takana huomio kiinnittyy kamerakohoumaan, joka on selvästi erilainen kuin mitä on nähty OnePlus 10 Prossa ja 10T:ssä.

OnePlus 11 Prossa kamerahouma koostuu puhelimen reunalle ulottuvasta laajemmasta alueesta, jonka sisällä vielä paksummaksi kohoaa pyöreä kolme kameraa ja LED-kuvausvalon sisältävä alue. Samanaikaisesti OnePlus 11 Pron kamera-asettelussa ja -designissa on siis jotakin samaa kuin edellisen sukupolven huippumalleissa, mutta samanaikaisesti omalla tavallaan toteutettuna.

OnePlus 10 Prossa ja 10T:ssä kamerakohouma oli lähes neliön muotoinen, kun nyt OnePlus 11 Prossa mukaan on tulossa pyöreitä muotoja.

OnePlus 11 Pron kamerakohouma mallinnoksessa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11 Pron kamerakohouma mallinnoksessa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Mallinnosten perusteella OnePlus 11 Prossa on edelleen myös OnePlus-puhelinten tuttu tunnusmerkki, kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin, josta OnePlus on viime aikoina pääosin luopunut edullisemmissa älypuhelimissaan ja aiemmin vuoden 2022 aikana myös OnePlus 10T:ssä.

Lisäksi OnePlus 9 -puhelinten ja OnePlus 10 Pron seuraajana OnePlus 11 Pron odotetaan jatkavan OnePlussan yhteistyötä ruotsalaisen kameravalmistaja Hasselbladin kanssa, minkä myötä kamerakohoumaa koristaa Hasselblad-logo.

Nyt nähdyt mallinnokset OnePlus 11 Prosta perustuvat varhaiseen prototyyppiin, joten pienet muutokset lopulliseen tuotteeseen ovat mahdollisia. Yleisesti ottaen OnLeaks-vuotojen osumatarkkuus on kuitenkin ollut erittäin hyvä.

OnePlus 11 Pro mallinnettuna takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11 Pro mallinnettuna takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Sisuksiin uuteen OnePlus-huippupuhelimeen odotetaan Qualcommin vielä julkistamatonta järjestelmäpiiriä.

Qualcommin odotetaan julkistavan seuraavan sukupolven huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirinsä 15.-17. marraskuuta järjestettävässä Snapdragon Summit -tapahtumassa. Aikataulu on hieman edellä tavanomaista, sillä tavallisesti Qualcommin loppuvuoden tapahtuma ja uuden huippupiirin julkistus ovat ajoittuneet vasta marras-joulukuun taitteeseen.

Tunnettu vuotaja nimimerkiltään Digital chat station kertoi aiemmin syyskuussa, että OnePlussalta voi olla tulossa uusi huippupuhelin Snapdragon 8 Gen 2:lla varustettuna vielä loppuvuoden aikana.

OnePlussan mahdollisesti loppuvuodesta tapahtuva 11 Pro -julkistus saattaa tapahtua aluksi vain Kiinan markkinoille samalla tavoin kuin OnePlus 10 Pro lanseerattiin Kiinassa muutamaa kuukautta muuta maailmaa aiemmin.

Ensimmäiset uudet puhelimet Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiireillä varustettuna on perinteisesti esitelty muutenkin aluksi vain Kiinan markkinoilla. Vuoden 2021 lopulla Xiaomi esitteli 12-sarjalaiset ja Motororola X30 Pron joulukuussa pian Snapdragon 8 Gen 1:n julkistuksen jälkeen Kiinan markkinoille. Lanseerauksia muilla markkinoilla saatiin odottaa alkuvuoteen 2022.