Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotokuvat: taas uusi Honor-puhelin tulossa

Huaweilta on jälleen luvassa uusi Honor-älypuhelin – tällä kertaa edullisempaan hintaluokkaan. Uusi Honor 6X on bongattu kuvista Kiinan televiranomaisen TENAAn hyväksynnän yhteydessä, kertoo PhoneRadar.

Myös Honor 6X:ssä on takana kaksoiskamera, kuten uudessa myös täällä jo myyntiin tullessa Honor 8:ssa.

Honor 6X:n tekniset ominaisuudet eivät ole vielä paljastuneet, joten ne jäävät toistaiseksi pitkälti arvailujen varaan. Näin ollen esimerkiksi kaksoiskameran toteutuksesta ei tiedetä mitään tarkempaa. Aiemmin sekä Huawei P9:ssä että Honor 8:ssa on ollut teknisesti samanlainen ratkaisu, jossa 12 megapikselin kameroista toinen on ollut normaali värikamera ja toinen mustavalkokamera. Edullisemmassa Honor 6X:ssä voidaan nähdä tavalla tai toisella vaatimattomampi ratkaisu.

Honor 6X:n edeltäjässä Honor 5X:ssä on 5,5 tuumainen näyttö 1920×1080 pikselillä, Qualcomm Snapdragon 616, 2 gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja viiden megapikselin etukamera. Honor 6X:n voisi olettaa ainakin säilyttävän tämän tason ja mahdollisesti parantavan. Esimerkiksi järjestelmäpiiri voisi vaihtua Snapragon 625:een, jos Huawei vielä jatkaa Qualcommin piirien käyttöä Honor 6X:ssäkin.

Honor 5X:n tavoin Honor 6X:n rakenne on säilymässä metallisena.

Kuvat kertovat lisäksi Honor 6X:stä yhä löytyvän takaa sormenjälkitunnistimen. Lisäksi varmistettuja tietoja ovat jo kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 4G LTE -verkkoyhteyksien tuki, mutta näistä kumpaakaan ei voi pitää suurena yllätyksenä. Honor 6X:stä tulee lisäksi löytymään suoraan Androidin Marshmallow-versio.

Kaikki uutuus-Honorit eivät saavu myyntiin Suomessa tai edes Euroopassa, joten myös Honor 6X:n myyntiintulo täällä on vielä toistaiseksi arvoitus. Edeltävän Honor 5X:n myynnissä olo tosin puhuisi myös seuraajan tänne saapumisen puolesta.

Viimeaikaisia julkistettuja Honoreita, joita ei ole julkistettu Eurooppaan tai Suomeen, ovat Honor 8:aa suurikokoisemmat Honor V8 sekä Honor Note 8.