Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin taittuvista puhelimista tulossa vihdoin totta?

Samsung tulee ”erittäin todennäköisesti” esittelemään taittuvat älypuhelimet vuoden kolmannella neljänneksellä eli heinä-syyskuun aikana, kertoo Korea Herald.

Aluksi tuotanto tulee olemaan varsin rajoittunutta, sillä Samsungin odotetaan valmistavan vain yli 100 000 laitetta avausneljänneksen aikana, kertoi nimetön lähde.

Aiemmin on huhuttu muun muassa taittuvasta laitteesta, joka avautuisi seitsemän tuuman tabletin kokoiseksi ja jossa näytöt olivat suljettuna laitteen ulkopinnoilla. Myös Korea Herald kertoo nyt 18 senttimetrin kokoon avautumisesta. Esillä on myös ollut mahdollisuus kirjan tavoin taittuvasta, kahdella eri näytöllä varustetusta laitteesta.

Lenovon aiemmin esittelemä konseptilaite. Myös Samsungin huhutaan kehittävän myös nyt tällaista näyttö ulospäin taittuvaa laitetta.

Samsungin on tiedetty kehittävän taipuvia laitteitaan Project Valley -nimeä kantavassa projektissa. Useiden Korea Heraldin lähteiden mukaan Samsung ei ole vieläkään tehnyt lopullista päätöstä laitteen julkistuksesta tänä vuonna markkinointi- ja kannattavuushaasteista johtuen. Lopullinen päätös kerrotaan tehtävän vasta helmi-maaliskuussa johtajavaihdosten jälkeen. Yleensä joulukuussa suoritettava tehtävien vaihto Samsungilla on viivästynyt sen ajauduttua skandaaleihin niin Note7-fiaskon kuin myös lahjusten antamisen myötä.

Samsungin taittuvista laitteista on huhuttu pitkään, mutta valmista ei vielä ole tullut – vaikka julkistuksia on aikanaan huhuttu jo aiemmillekin vuosille.

Huomattavasti epäluotettavammat tuoreet kiinalaistiedot kertovat ensimmäisten taittuvien laitteiden olevan Galaxy X1 ja Galaxy X1 Plus, mallikoodeiltaan SM-X9000 ja SM-X9050.

Korea Herald kertoo myös Samsungin korealaiskilpailijan LG:n aloittavan tuotannon yli 100 000 laitteella kolmannen neljänneksen aikana. LG aloitti ulospäin näkyvien taipuvien näyttöjen kehittämisen jo 2-3 vuotta sitten ja sen teknologia on tällä hetkellä Samsungia edistyksellisempää lähteen mukaan.