Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mittava paljastus: Huawei uuden huippupuhelimen design kuvissa ja videolla

Huawei vahvisti eilen aikovansa julkistaa uuden P10-huippupuhelimensa vajaan parin viikon päästä, sunnuntaina 26. helmikuuta. Julkistus tapahtuu Mobile World Congressin alla Huawein omassa julkistustilaisuudessa.

Nyt Huawei P10:sta on nähty uusi vuoto. Tuttu vuotaja OnLeaks on tällä kertaa yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa julkaissut P10:stä tietokonerenderöityjä kuvia ja videon. Tuttuun OnLeaksin tapaan kuvat perustuvat vuotaneisiin CAD-suunnittelutiedostoihin. Näin myös mitat ovat selvillä: 145,5 x 69,5 x 7,35 millimetriä. Sen sijaan nyt kuvissa esillä oleva väritys on luotu vain esittelytarkoituksessa eikä vastaa (ainakaan tarkasti) todellisuutta.

P10:n odotetaan saavan huhutusti väreikseen ainakin mustan, kullan, hopean sekä sinisen. Huawei on viitannut Twitterissä kuitenkin myös vihreään väriin sinisen ja kullan ohella.

P10:een on odotettu 5,2 tuuman tasaista näyttöä. Huawein loppuvuoden Mate 9 Pron tavoin sormenjälkitunnistin näyttäisi löytyvän P10:stä edestä kotinäppäimestä, kuten on jo aiemminkin huhuttu. Tämä on merkittävä ero edeltävästä P9:stä.

Huawei P10 edestä. Mukana kotinäppäin, jossa epäilemättä sormenjälkitunnistin.
Huawei P10 edestä. Mukana kotinäppäin, jossa epäilemättä sormenjälkitunnistin.

Muotoilultaan P10 on P9:ää pyöreämpi kulmistaan. Takana antennijuova ei enää leikkaa takapintaa, vaan on laitteen reunassa.

Mukana on edelleen Leica-brändätty kaksoiskamera laser-automaattitarkennuksella. Viime vuoden P9-puhelimessa sekä väri- että monokromikameran tarkkuus oli 12 megapikseliä, kun Mate 9 -puhelimissa jälkimmäisen tarkkuus nostettiin 20 megapikseliin ja mukaan lisättiin optinen kuvanvakain.

Huawei P10:n pohjassa ovat 3,5 mm -ääniliitäntä ja USB-C-liitäntä.
Huawei P10:n pohjassa ovat 3,5 mm -ääniliitäntä ja USB-C-liitäntä.

P10:een odotetaan myös Huawein omaa Mate 9:stä jo tuttua HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiriä, 8 megapikselin etukameraa sekä mahdollisesti myös iirisskanneria ja Harman Kardon -ääniteknologiaa. Uutta voisi olla tuki myös langattomalle lataukselle. Lisäksi mukana lienee myös jo Mate 9:ssä nähty uusi erittäin tehokas ja nopea Huawei SuperCharge -pikalataus.

P10:lle pitäisi olla tulossa myös sisarmallit, suurempi ja parempi P10 Plus 5,5 tuuman sivuille kaartuvalla näytöllä sekä karsittu P10 Lite. Eri P10-puhelinten hinnat ovat huhutusti P10 4+64 gigatavulla noin 550 euroa, P10 Plus 6+128 gigatavulla noin 730 euroa ja P10 Lite 3+32 gigatavulla noin 260 euroa.