Sonyn tuleva Xperia 1 V -huippupuhelin paljastui tarkoissa mallinnoskuvissa - tuttu design saamassa jatkoa

Sonyn odotetaan tavanomaiseen tapaansa julkistavan uuden sukupolven huippupuhelimensa alkuvuoden 2023 aikana.

Nyt odotettu Sony Xperia 1 V on paljastunut tutun vuotajan tarkoissa mallinnoskuvissa.

Vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on julkaissut mallinnoskuvat Xperia 1 V:stä yhdessä Green Smartphones -sivuston kanssa.

Uudet kuvat tarjoavat toistaiseksi ylivoimaisesti parhaimman näkymän Xperia 1 V:n designiin, joka on tosin säilymässä pitkälti edeltäjiensä linjoilla. Sony ei ole tehnyt huippupuhelimensa muotoiluun suuria muutoksia.

Takana pitkulainen kamerakohouma sijaitsee edelleen vasemmassa yläkulmassa. Kuten jo aiemmin vuotaneen valokuvan yhteydessä nähtiin, Xperia 1 V:ssä takakameroita näyttäisi olevan kolme kappaletta – pääkameran ohella oletetusti ultralaajakulmakamera sekä periskooppirakenteinen telekamera.

Sony Xperia 1 V takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Green Smartphones.
Sony Xperia 1 V takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Green Smartphones.

Edeltävässä Sony Xperia 1 IV:ssä takana oli myös 3D iTOF -syvyysanturi sekä RGB-infrapuna-anturi, mutta raportoidusti Sony on luopunut näistä tulevassa uutuudessa. Myös uudet mallinnoskuvat tukevat tätä aiemmin vuotaneen kuvan perusteella odotettua muutosta.

Lisäksi yksi sekä jo aiemmin vuotaneessa valokuvassa että nyt mallinnoskuvissa nähty muutos takana on LED-kuvausvalon siirtyminen osaksi kamerakohoumaa. Xperia 1 IV:ssä se sijaitsi vielä erikseen kamerakohouman ulkopuolella.

Muuten Xperia 1 V:n kerrotaan sisältävän edelleen tasaisen 6,5 tuuman näytön.

Xperia 1 V:n mallinnosten yhteydessä paljastetut mitat ovat 161,0 x 69,3 x 8,5 millimetriä, eli Sony on samana pysyneestä näytön koosta huolimatta onnistunut pienentämään hieman puhelimen kokoa pituuden ja leveyden osalta, sillä edeltävän Xperia 1 IV:n mitat ovat 165 x 71 x 8,2 millimetriä. Tämä antaa odottaa näytön reunusten olevan hieman aiempaa pienempiä. Etukamera löytyy edelleen näytön yläreunan reunuksesta.

Sony Xperia 1 V sisältää edelleen myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Kuva: OnLeaks / Green Smartphones.
Sony Xperia 1 V sisältää edelleen myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Kuva: OnLeaks / Green Smartphones.

Xperia 1 V:ssä on yhä myös USB-C-liitännän ohella 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Tuttua Sonya ovat myös erillinen laukaisinpainike kameralle sekä nähtävästi yhä virtapainikkeesta löytyvä sormenjälkilukija.

Xperia 1 V:n ominaisuuksista ei ole kuultu juuri vielä luotettavampia huhuja, mutta yllätyksettömästi Sonyn odotetaan varustavan tulevan huippupuhelimensa tuttuun tapaan viimeisimmän sukupolven Qualcommin huippupiirillä eli tässä tapauksessa Snapdragon 8 Gen 2:lla.

Sony on usein julkistanut uusia älypuhelimiaan Barcelonan Mobile World Congress -messujen yhteydessä. Myös Xperia 1 V:n ja mahdollisten muiden älypuhelinten lanseeraus voi tapahtua helmikuun lopulla. Sonyn seuratessa entistä perinteistä aikatauluaan julkistus voisi olla ohjelmassa messujen avautuessa maanantaiaamuna 27. helmikuuta. Sony itse ei kuitenkaan ole vihjaillut vielä mitään tulevista julkistuksista.

Sony Xperia 1 V:n muotoilu muistuttaa edeltäjiään. Kuva: OnLeaks / Green Smartphones.
Sony Xperia 1 V:n muotoilu muistuttaa edeltäjiään. Kuva: OnLeaks / Green Smartphones.