Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin suosikkipuhelinsarja saamassa pian jatkoa: tuleva Galaxy A54 5G esillä uusissa kuvissa neljänä eri värivaihtoehtona

Galaxy A54 5G:n odotetaan tuovan maltillisia uudistuksia.

Samsungin odotetaan lähiaikoina esittelevän uusia Galaxy A -sarjan älypuhelimia, mukaan lukien Galaxy A54 5G:n jatkamaan suosituimpien älypuhelintensa Galaxy A5x -sarjaa.

Nyt Galaxy A54 5G:stä on nähty uusia, Android Headlines -sivuston jakamia kuvia, joissa esiintyy neljä älypuhelimen erilaista värivaihtoehto. Kuvien perusteella Galaxy A54 5G on tulossa markkinoille mustan ja valkoisen ohella violettina keltavihreänä värivaihtoehtona.

Tarkemmin ei ole tiedossa, milloin Samsung aikoo seuraavat Galaxy A -sarjan älypuhelimensa julkistaa, mutta se tapahtunee lähiviikkoina tai viimeistään lähikuukausina. Galaxy A54 5G:n ohella kuvissa on paljastunut eri väreissä jo myös Galaxy A34 5G.

Samsung Galaxy A54 5G eri väreissä mallinnoskuvissa. Kuva: Android Headlines.
Samsung Galaxy A54 5G eri väreissä mallinnoskuvissa. Kuva: Android Headlines.

Ensi kerran Galaxy A54 5G:n design paljastui jo marraskuussa, kun vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks julkaisi Galaxy A54 5G:n mallinnoskuvat.

Muotoilun osalta Samsung on jatkamassa pitkälti tutuilla linjoilla – toki pienellä hienosäädöllä. Galaxy A54 5G:ssäkin on kohtuullisen suurilla reunuksilla varustettu tasainen näyttö, jonka yläreunan keskellä on reikä etukameralle. Sivut puhelimessa ovat hieman pyöristetyt, kun taas takapinta on tasainen. Takana Galaxy A54 5G:ssä sijaitsee kolme kameraa, joiden linssit kohoavat tulevassa uutuudessa kukin erikseen puhelimen takapinnasta ilman enää ympäröivää laajempaa kohoumaa.

Takakameroiden lukumäärä on myös supistunut yhdellä edeltäjämalleista. Jo heinäkuussa Samsungin huhuttiinkin olevan jättämässä tuleivsta A-sarjalaisistaan pois turhan erillisen syvyyskameran.

Pääkameran tarkkuudeksi on huhuttu 50 megapikseliä, kun Galaxy A53 5G:ssä on 64 megapikselin pääkamera. Pääkamerassa voidaan odottaa edelleen säilyvän optisen kuvanvakaimen. Lisäksi kaksi muuta takakameraa olisivat 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 5 megapikselin makrokamera.

Sormenjälkilukijan Galaxy A54 5G:ssä odotetaan sijaitsevan yhä näytön alla. Oikealta sivulta löytyvät virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, puhelimen pohjasta puolestaan USB-C-liitäntä kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi. SIM-korttipaikka sijaitsee puhelimen yläreunassa.

Mallinnosten yhteydessä kuultujen tietojen mukaan Galaxy A54 5G:n näytön koko olisi noin 6,4 tuumaa ja puhelimen mitat 158,3 x 76,7 x 8,2 millimetriä. Puhelin olisi näin hieman lyhyempi ja leveämpi kuin edeltäjänsä Galaxy A53 5G paksuuden pysyessä lähes ennallaan (Galaxy A53 5G:n mitat 159,6 x 74,8 x 8,1 millimetriä).

Näytön odotetaan edelleen olevan AMOLED-paneeli 120 hertsin virkistystaajuudella.

Galaxy A54 5G on löytänyt tiensä jo myös GeekBench-suorituskykytestin tietokantaan.

Edeltävän Galaxy A53 5G:n tavoin Galaxy A54 5G on jatkamassa nähtävästi Samsungin omalla järjestelmäpiirillä. Galaxy A54 5G:n odotetaan sisältävän vielä julkistamattoman järjestelmäpiirin, joka voi saada nimekseen Exynos 1380. Järjestelmäpiirissä on GeekBenchin mukaan Galaxy A53 5G:n Exynos 1280:n tavoin neljä tehokkaampaa ydintä 2,4 gigahertsin ja neljä vähävirtaisempaa ydintä 2,0 gigahertsin kellotaajuudella sekä ARM Mali-G68 -järjestelmäpiiri. Tarkempia tietoja Exynos 1380:n uudistuksista esimerkiksi valmistusprosessin tai keskussuoritinydinten tyypin osalta ei vielä ole.

GeekBench-testin suorittaneessa laitteessa oli lisäksi 6 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä Android 13 -käyttöjärjestelmäversio.

Akun kapasiteetti Galaxy A54 5G:ssä voi kasvaa hitusen Galaxy A53 5G:stä, sillä sen akun EB-BA546ABY vähimmäiskapasiteetiksi on paljastunut 4 905 milliampeerituntia verrattuna 4 860 milliampeeritunnin vähimmäiskapasiteettiin Galaxy A53 5G:ssä. Galaxy A53 5G:n osalta Samsung on markkinoinut 5 000 milliampeeritunnin tyypillistä kapasiteettia, joten Galaxy A54 5G:n osalta se voi puhua vastaavasti esimerkiksi 5 050 milliampeeritunnin akusta. Käytännössä ero akun koossa on kuitenkin häviävän pieni.