Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus luotetulta taholta: Samsungin tulevan huippupuhelimen hinta kohoaa uusiin lukemiin

Tunnettu ja erittäin luotettava vuotaja Evan Blass on paljastanut VentureBeat-sivustolla useita tietoja Samsungin tulevasta Galaxy Note8 -huippupuhelimesta.

Mielenkiintoisin uusi tieto on Galaxy Note8:n hinta, joka tulee olemaan odotetusti varsin korkea: 999 euroa. Tosin Suomessa hinta saattaa olla vielä tätäkin korkeampi, sillä vastaavasti 799 ja 899 euron Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n suositushinnat Suomessa ovat 829 ja 929 euroa. Lisähintaa suuriin Euroopan maihin nähden täällä tuo muun muassa korkeampi arvonlisäveromme. Värivaihtoehtoja Galaxy Note8:sta tulee aluksi Euroopassa musta, sininen ja kulta.

Galaxy Note8 tulee sisältämään Galaxy S8 -puhelinten tapaisen 18,5:9-kuvasuhteen Infinity Display -näytön, joka kattaa merkittävän osan puhelimen etupuolesta. GalaxyNote8:ssa näytön koko on 6,3 tuumaa, kun se Galaxy S8 -puhelimissa on 5,8 ja 6,2 tuumaa.

Mielenkiintoisesti Blassin lähteen mukaan Galaxy Note8 paljastettaisiin (”unveiled”) vasta syyskuun toisella puoliskolla. Aiemmat korealaismedioiden raportit kertoivat julkistuksesta elokuun lopulla, ja tarkemmin 26. elokuuta.

Tähän asti Galaxy Note -sarjan puhelimet ovat olleet Galaxy S -sarjaa kookkaampia, mutta tänä vuonna ero näytön koossa tulee olemaan merkityksetön. Sen sijaan S Pen -kynätoiminnot säilyvät edelleen Note-sarjan ekstrana.

Lisäksi Galaxy Note8:aan tulee uutuutena kaksoiskamera, joka sisältää kaksi 12 megapikselin kameraa – molemmat optisella kuvanvakaimella varustettuna. Kameralinssit sijaitsevat horisontaalisesti rinnakkain kuvausvalon ja sykemittarin anturin vasemmalla puolella. Näiden oikealla puolella sijaitsee sormenjälkitunnistin.

Muita Galaxy Note8:n ominaisuuksia ovat Galaxy S8:sta tutut Samsungin oma Exynos 8895 ja Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirit, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 3 300 milliampeeritunnin akku.

Ohjelmiston osalta Samsung helpottaa jaetun näytön moniajon käyttöä, lisää jälleen S Pen -kynätoimintoja, muun muassa käännöksillä ja valuuttamuunnoksilla, sekä tuo mahdollisuuden liittää kynällä piirretty muistiinpanoja Always On -näyttötilaan aina näkyviin valmiustilassa. Galaxy S8:n tavoin Note8 tulee tukemaan myös DeX-lisävarusteellla käyttöä pöytätietokoneen keskusyksikkönä yhdessä näytön, näppäimistön ja hiiren kanssa.