Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung vakuuttaa: Galaxy S7 on turvallinen – kuopataanko Note-brändi ikuisesti Note7-puhelinten mukana?

Samsung on useaan kertaan toistanut Galaxy Note7:n akku- ja ylikuumenemisongelmien rajoittuvan vain ja ainoastaan siihen. Muut Samsungit ovat yhtä turvallisia kuin tähänkin asti.

Nyt Samsung on nähtävästi ainakin osassa maita ryhtynyt jo viestimään asiasta suoraan puhelimeen ilmestyvällä ilmoituksella myös Galaxy S7 -käyttäjille, kertoo TechnoBuffalo-sivusto. Suomeksi käännettynä lähetetty ilmoitus kertoo, ettei ”sinun Galaxy S7 ole kyseessä oleva laite” ja ”kuulu takaisinkutsun piiriin” ja sen ”käyttöä voi jatkaa normaalisti”.

Vaikka myös muutamista Galaxy S7 -kärähtämisistä on viime kuukausien aikana raportoitu, eivät niitäselvästikään piinaa Galaxy Note7:n kaltaiset rakenteelliset ongelmat. Älypuhelimia voi räjähtää yksittäistapauksissa, myös osittain ulkoisten tekijöiden tai epävirallisten laturien käytön seurauksena.

Samsungilla itselläänkään ei vielä raportoidusti ole käsitystä siitä, miksi sen Galaxy Note7 -puhelimet todella ylikuumenevat ja voivat syttyä palamaan.

Samsungilla kuitenkin tutkitaan asiaa kuumeisesti ja Business Insiderin mukaan se on luvannut kertoa syistä lähiviikkojen aikana.

Samsung aikoo tuhota Galaxy Note7 -puhelimet, mikä Motherboardin mukaan on ”ympäristöllinen irvikuva”. Puhelimia ei aiota korjata, uudistaa tai myydä uudelleen. Ympäristöllisesti romuksi päätyminen on tietenkin ikävää, mutta muun muassataloudellisten ja turvallisuuden näkökulmien vuoksi ainoa järkevä vaihtoehto. Samsung ei myöskään ole kertonut, ettei Note7:stä materiaaleja kuitenkin kierrätettäisi aivan normaalisti.

Tulevaisuuden kannalta mielenkiintoista on, mitä Samsung aikoo tehdä Note-brändinsä kanssa. Sen on yleisesti spekuloitukuopattavan, ja nyt raportti Venäjältä kertoo Samsungin sisällä harkittavan Note-brändin lopetusta. Se on tahriutunut liikaa Note7-kohussa. Saman lähteen mukaan Samsungin tekemän tutkimuksen mukaan 50 prosenttia vastaajista näki Noten kantavan nyt negatiivista painoa mukanaan.

Galaxy Note -sarjassa on nähtysuurikokoisten älypuhelinten ohella myös tablettilaitteita, myös Galaxy Note 8.0, jonka kanssa ensi vuoden todennäköisellä Galaxy Note8:lla olisi ollut pitkälti samanlainen nimi. Vastaava tai jopa sama nimi eri laitteilla ei ole mobiilimaailmassa ennenkuulumatonta, mutta sekin on yksi lisäsyy Samsungille jättää Notet taakseen ja siirtyä eteenpäin.

Galaxy-brändistään Samsungin odotetaan kuitenkin pitävän kiinni jatkossakin.