Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää Samsungin seuraava huippupuhelin - luotettavalta vuotajalta paljastus

Samsungin uuden Galaxy S9 -huippupuhelimen design on paljastanut luotetun vuotajan, OnLeaksin, yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa julkaisemissa kuvissa ja videolla.

Tuttuun tapaan materiaalit perustuvat vuotaneisiin mallitiedostoihin, joiden perusteella OnLeaks on tuottanut tietokonemuokatut kuvat ja videon, jotka esittelevät Galaxy S9:n muotoja.

Samsungin odotetaan mahdollisesti esittelevän ensi kerran Galaxy S9 -puhelimia jo tammikuun CES-messuilla, mutta laajemman julkistuksen odotetaan tapahtuvan vasta helmi-maaliskuussa. Tulossa Galaxy S8 -puhelinten seuraajiksi ovat edelleen Galaxy S9 ja Galaxy S9+, joista nyt materiaaleissa nähdään vain pienempi Galaxy S9.

Nyt nähdyn paljastuksen perusteella ainakin pienemmässä Galaxy S9:ssä näytön alareunus on kaventumassa vain 0,1 millimetrillä Galaxy S8:sta, ja kokonaisuutena puhelimen design on hyvin lähellä Galaxy S8:aa. Galaxy S9:n mitoiksi kerrotaan 147,6 x 68,7 x 8,4 millimetriä, kun Galaxy S8 on kooltaan 148,9 x 68,1 x 8 millimetriä. Puhelimessa näyttäisi edelleen olevan painike Bixby-virtuaaliavustajalle kuin myös 3,5 millimetrin perinteinen kuulokeliitäntä.

Aiemmat huhut ovat kertoneet näyttöjen koon säilyvän Galaxy S9:ssä ja Galaxy S9+:ssa ennallaan 5,8 ja 6,2 tuumassa.

Takana Galaxy S9 -puhelimissa sormenjälkilukija on siirtymässä kameran alapuolelle. Kuvausvalo ja sykemittarin anturi sijaitsevat kamerasta oikealla. Galaxy S9:ään on tulossa vain yksi takakamera, mutta Galaxy S9+ on saamassa nykyisen Galaxy Note8:n tavoin taakse kaksoiskameran.

Euroopassa Galaxy S9 -puhelimet ovat saamassa sisälleen Samsungin uuden Exynos 9810 -järjestelmäpiirin. Toinen luotettava vuotaja Evan Blass on aiemmin kertonut Galaxy S9:n tulevan 4 gigatavun ja Galaxy S9+:n 6 gigatavun RAM-muistilla. Tallennusmuistia puhelimet saattavat saada huippuversiona kenties jopa 512 gigatavua, sillä Samsung on aloittanut sen mahdollistavien muistipiirien tuotannon. Uudistuksiin odotetaan lukeutuvan myös paremmin toimivan iiristunnistuksen.