Samsung Galaxy S8 pyörii tiiviisti jo huhuissa – tämä tulevasta huippupuhelimesta on jo paljastunut

Tuoreimman Galaxy S8 -huhun mukaan Samsung kasvattaa puhelimen näytön kokoa reilusti nykyisistä Galaxy S7 -malleista säilyttäen itse puhelimen koon kuitenkin samanlaisena. Korealaistietojen mukaan Galaxy S8:aan odotetaan 5,7 ja 6,2 tuuman näyttöjä.

Tämän mahdollistaa koko etupuolen täyttyminen kattavammin näytöllä. Myös sormenjälkitunnistimen odotetaan olevan Galaxy S8:ssa olevan integroitu osaksi näyttöä.

Aiemmin Galaxy S8:n yhteydessä on huhuttu edelleen 5,1 tuuman ja 5,5 tuuman näytöistä, mutta mikäli puheet koko etupuolen täyttävästä näytöstä pitävät odotetusti paikkansa on näytön koon suureneminen jopa loogisempaa kuin sen pysyminen ennallaan. Pienempi koko kun tarkottaisi myös esimerkiksi pienempää akkua ja vähemmän tilaa myös muille komponenteille.

Esimerkiksi jo julkistetussa vain näytön alapuolella suuremmalla reunuksella varustetussa Xiaomi Mi MIXissä on 6,4 tuuman näyttö koko laitteen koon ollessa vain vajaan senttimetrin 5,5 tuumaista Galaxy S7 edgeä pidempi ja leveämpi.

Suuremmat näytöt Galaxy S8:ssa voisivat houkuttaa myös kuopatusta Galaxy Note7:sta kiinnostuneita.

Tuoreimmat korealaistiedot toistavat aiemmat huhut, joiden mukaan Galaxy S8 ollsi tulossa vain sivuilla kaartuvalla näytöllä varustettuna. Suurempi malli voisi saada lisänimen Plus.

Lisäksi aiemmat Galaxy S8 -huhut ovat jo kertoneet, että mukana pitäisi olla:

– Mahdollisesti 4K-tarkkuuden näyttö, ehkä vain suuremmassa mallissa. Viimeisimmät huhut ovat tosin väittävät, ettei 4K-näyttöä olisikaan tulossa.

– Kaksoiskamera ainakin suuremmassa mallissa. Kahdesta kamerasta toisen odotetaan olevan väri- ja toisen mustavalkokamera.

– 3 kelan langaton lataus, joka nopeuttaa langattomasti lataamista sekä mahdollistaa sen suuremmalla alueella.

– Samsungin oma Exynos 8895 -järjestelmäpiiri tai Qualcommin seuraava Snapdragon-huippuversio, todennäköisesti Snapdragon 830, markkina-alueesta riippuen.

– Viv-virtuaaliavustaja, jonka Samsung osti hiljattain. Mahdollisesti eri nimen saava tekoälypohjainen avustaja voi saada myös oman painikkeensa.

– Kosketuspohjaiset lukitus/virta- ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet.

Wall Street Journalin tuoreen raportin mukaan Samsung-johtajat olisivat päättäneet Galaxy S8:n julkistuksen tapahtuvan vasta Mobile World Congressin jälkeen ensi keväänä, mahdollisesti jopa vasta huhtikuussa.