Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Samsung jatkaa Galaxy Note -huippupuhelinten sarjaa ensi vuonnakin - huolimatta myös Galaxy S -huippumalliin odotettavasta S Pen -tuesta

Samsung tulee jatkamaan Galaxy Note -huippupuhelinten sarjaa ensi vuonnakin.

Yleisesti Samsungin on pitkään huhuttu kaavailevan Galaxy S ja Note -huippupuhelinsarjojensa yhdistämistä tuomalla Note-sarjan käytännössä ainoaksi erottavaksi tekijäksi jääneen S Pen -kynän myös osaksi Galaxy S -sarjaa.

Ensi kevään kolmesta Galaxy S -sarjan huippupuhelinmallista suurikokoisimman Ultra-mallin, Galaxy S21 tai S30 Ultran, odotetaankin sisältävän tuen S Penille.

Tämä ei kuitenkaan ainakaan ensi vuonna vielä tarkoita Note-huippupuhelinsarjan loppua, sillä Samsungilta on tulossa ensi vuonna myös uusi Galaxy Note -sarjan huippupuhelin, raportoi The Korea Herald.

Ensi vuoden Galaxy S ja Note -sarjojen mallinimistä ei ole vielä varmuutta. Ei ole vielä tiedossa, lähteekö Samsung nimeämään mallinsa vuoden mukaan (Galaxy S21, Galaxy Note21) vai hyppääkö se uusille kymmenluvuille (Galaxy S30, Galaxy Note30), kuten se teki tänä vuonna S20- ja Note20-mallien kanssa.

Voi olla, että ensi vuonna Galaxy S -sarjan uusi huippupuhelinmalli sisältää tuen S Penille ja sen eri toiminnoille, muttei kuitenkaan fyysistä säilytyskoloa kynälle. Tämä voisi spekulaatioiden mukaan säilyä yhä Note-sarjan erottavana tekijänä.

Pidemmällä aikavälillä Samsungin tarkoituksena on kuitenkin erillisen Note-sarjan alasajo. Sen paikan Galaxy S -sarjan ohella toisena huippupuhelinsarjana Samsungin mallistossa ovat ottamassa jatkossa entistä vahvemmin taittuvanäyttöiset älypuhelimet eli Galaxy Z -sarja. Tulevaan Galaxy Z Fold2:n seuraajaan ensi vuonna on myös huhuttu S Pen -kynää.

Alun perin Galaxy Note -sarjan toinen keskeinen ero S Pen -kynän ohella Galaxy S -sarjasta oli myös suurempi näytön koko, mutta sittemmin myös Galaxy S -mallien näyttöjen koot ovat kasvaneet.

The Korea Heraldin mukaan Samsungin Galaxy S -sarjan huippumallien vuotuinen myynti on pyörinyt noin 30 miljoonassa kappaleessa, kun Galaxy Note -sarjan huippumallit ovat yltäneet noin 10 miljoonan myyntiin. Myös Note-sarjassa on siis kyse Samsungille tärkeästä tuotelinjasta.