Raportti: Ensi vuonna tulossa suurempi MacBook Air - varustettu 15,5 tuuman näytöllä

Suurempi MacBook Air tulossa, mahdollisesti keväällä 2023.

Muutamissa huhuissa on jo aiemmin odotettu Applelta vuoden 2023 aikana suurikokoisempaa versiota kannettavasta MacBook Air -tietokoneesta, jossa voisi olla noin 15 tuuman näyttö.

Nyt luotettavista paljastuksistaan tunnettu näyttöpaneelialan analyytikko Ross Young on kertonut, että uuden MacBook Airin näyttöpaneelituotanto on pyörähtämässä käyntiin jo vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana, mikä enteilee mahdollista julkistusta kevään aikana.

Lisäksi Young on kertonut aiempaa tarkemmin, että näyttöpaneelin koko tulevassa suuremmassa MacBook Airissa on 15,5 tuumaa.

Apple esitteli nykyisen täysin uudistuneen MacBook Airin kesäkuun 2022 alussa. M2-järjestelmäpiirillä varustetussa MacBook Airissa on 13,6 tuuman näyttö, joka on hieman suurempi kuin edeltävien MacBook Airien 13,3 tuuman näytöt.

Applen MacBook Air -mallisto on tarjonnut viime ajat vain noin 13 tuuman näyttöjä. Aiemmin Applen valikoimissa oli lisäksi pienempi 11 tuuman MacBook Air.

Apple myy yhä myös M1-järjestelmäpiirillistä, 13,3 tuuman näytölllä varustettua edellisen sukupolven MacBook Airia. Lisäksi Applen mallistoon lukeutuvat 13,3 tuuman MacBook Pro M2:lla sekä M1 Pro / M1 Max -järjestelmäpiireillä varustetut MacBook Prot 14,2 ja 16,2 tuuman näytöillä. Viimeksi mainituille odotetaan piakkoin seuraajia M2 Pro / M2 Max -järjestelmäpiireillä varustettuna, mutta samanlaisilla näytöillä.

Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on lisäksi aiemmin raportoinut Applen työstävän suuremman MacBook Airin ohella muitakin Mac-uutuuksia, joihin lukeutuu pienikokoisempi 12 tuuman MacBook-läppäri. Sen julkaisua on kuitenkin povattu vasta vuoden 2023 lopullle tai varhain 2024.