Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Apple testaa yhdeksää uutta Mac-tietokonetta - tulossa neljä uutta M2-piiriä

Monta uutta Macia tulossa vuoden 2022 edetessä.

Apple on aloittanut toisen sukupolven M2-piireillä varustettujen Mac-tietokoneiden laajemman testauksen, jonka myötä uusia tietokonemalleja on ilmestynyt jo myös kolmansien osapuolten kehittämien sovellusten lokitietoihin, kertoo Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman.

Gurmanin mukaan Apple testaa parhaillaan ainakin yhdeksää uutta Mac-tietokonetta, varustettuna neljällä erilaisella M2-sarjan järjestelmäpiirillä, jotka ovat seuraajia nykyisille M1-piireille, joita ovat M1, M1 Pro, M1 Max ja M1 Ultra.

Testauksen laajeneminen myös ulkopuolisiin sovelluksiin kielii julkaisun lähestymisestä tulevien kuukausien aikana.

Ensimmäinen Applen oma suoritinpiiri Maceille, M1, esiteltiin loppuvuodesta 2020, ja syksyllä 2021 Apple esitteli tehokkaammat versiot M1 Pron ja M1 Maxin osana uusia 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -läppäreitä. Toistaiseksi tehokkain M1 Ultra on nähty vasta osana maaliskuussa 2020 julkistettua Mac Studioa.

Aiemmin raportoidusti seuraavan sukupolven M2-piirit tullaan valmistamaan TSMC:n toimesta sen 4 nanometrin prosessilla, kun nykyiset M1-piirit valmistetaan 5 nanometrillä. Tämä osaltaan auttaa suorituskyvyn parantamisessa sekä virrankulutuksen ja lämmöntuoton vähentämisessä.

Tulevista eri Mac-tietokoneista on raportoitu jo laajasti viime kuukausien aikana. Nyt testatun yhdeksän uuden Mac-tietokoneen joukossa ovat Bloombergin mukaan:

  • Uusi MacBook Air mallikoodiltaan J413 varustettuna M2-piirillä, jossa on kahdeksan CPU-keskussuoritinydintä ja 10 GPU-grafiikkasuoritinydintä, verrattuna enintään kahdeksaan M1:ssä.
  • Mac mini mallikoodiltaan J473 varustettuna M2-piirillä, minkä lisäksi testattavana on myös tehokkaampi Mac mini mallikoodiltaan J474 varustettuna M2 Pro -piirillä.
  • MacBook Pro -perusmalli mallikoodiltaan J493, jossa on M2-piiri, korvaamaan nykyinen 13 tuuman MacBook Pro.
  • 14 tuuman MacBook Pro mallikoodiltaan J414 varustettuna M2 Pro ja M2 Max -piireillä. M2 Max -piirissä on 12 CPU-keskussuoritinydintä ja 38 GPU-grafiikkasuoritinydintä verrattuna 10 CPU- ja 32 GPU-ytimeen M1 Maxissa. Käyttömuistia jopa 64 gigatavua.
  • 16 tuuman MacBook Pro mallikoodiltaan J416 varustettuna 14-tuumaisen tavoin M2 Pro ja M2 Max -piireillä.
  • Uusi Mac Pro mallikoodiltaan J180, jossa käytetään nykyisestä Mac Studiosta löytyvän M1 Ultra -piirin seuraajaa.

Apple on testannut myös Mac miniä mallikoodiltaan J374 varustettuna M1 Pro -piirillä sekä myös Mac miniä M1 Max -piirillä, mutta nämä versiot Mac ministä on mahdollisesti peruttu Mac Studion tieltä. Tämä osoittaa sen, etteivät kaikki Applen suunnitelmat välttämättä lopulta toteudu eivätkä kaikki nyt testatut uudet Macit välttämättä saavu sellaisenaan markkinoille.

Bloombergin mukaan testatuista uutuuksista uuden MacBook Airin, MacBook Pro -perusmallin ja Mac minin odotetaan ainakin tulevan markkinoille tänä vuonna, ja kahden uuden Macin julkistuksen pitäisi aiemmin raportoidulla tavalla tapahtua vuoden puolivälin paikkeilla, jolloin julkistukset ovat mahdollisia 6. kesäkuuta WWDC-kehittäjätapahtuman avaavassa keynote-esityksessä.

MacBook Air on uudistuksensa yhteydessä saamassa odotusten mukaan myös uuden designin ja lisää värivaihtoehtoja. Voit lukea lisää huhuja uudesta MacBook Airista aiemmasta artikkelistamme!