Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Tuleva MacBook Air tuo uuden suorapintaisen designin useilla iMacista tutuilla värivaihtoehdoilla

MacBook Airille odotettava seuraaja on tuomassa uuden iMacin esimerkin mukaisesti väriä Applen suosikkiläppäriin.

Apple toi laajan väripaletin takaisin Mac-tietokoneihinsa uuden, seitsemässä värissä saatavilla olevan iMacin myötä.

Nyt Applen huhutaan tuovan useita värivaihtoehtoja myös tulevasta uudesta MacBook Air -läppäristään.

Apple esitteli ensimmäiset Applen omalla M1-suoritinpiirillä varustetut Macit eli Mac mini, MacBook Air ja 13 tuuman MacBook Pro tulivat myyntiin 17. marraskuuta viime vuonna. Näissä muotoilu pysyi kuitenkin ennallaan, ja kyse oli vain sisäisestä tekniikkapäivityksestä.

Myöhemmin tänä vuonna Applelta on odotettu uusia 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -läppäreitä M1:tä tehokkaammalla piirillä, minkä lisäksi myös uuden sukupolven MacBook Air on ollut huhuissa jo aiemminkin.

Front Page Tech -kanavaa ylläpitävän tubettajan Jon Prosserin mukaan tuleva MacBook Air (tai pelkkä MacBook, jos Apple päätyy yksinkertaistamaan nimeämistään) tulisi sisältämään suorakylkisen sekä -pintaisen designin. Niin kyljet kuin myös näyttöosan kansi ja alarungon pohja olisivat siis tasaisia – samalla tavoin kuin iPhone 12 -puhelimissa ja iPad Air / iPad Pro -laitteissa. Vastaavaa design-muutosta on huhuttu jo aiemmin myös uusiin MacBook Pro -läppäreihin.

Prosser on yhteistyössä RendersByIanin kanssa luonut joukon mallinnoksia uudesta MacBook Airista eri väreissä.

Uutta MacBook Airia odotetaan useissa väreissä. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Uutta MacBook Airia odotetaan useissa väreissä. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Näyttöreunuksista ja näppäimistöstä odotetaan valkoisia. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Näyttöreunuksista ja näppäimistöstä odotetaan valkoisia. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.

Nykyinen MacBook Air on saatavana tähtiharmaana, hopeana ja kultana, mutta tuleva uutuus tulee väitetysti iMacin tavoin tarjoamaan useampia värikkäämpiä vaihtoehtoja. Saataville tulevat värit voivat vastata suoraan iMacia. Tummien värien sijaan Apple aikoo käyttää iMacissa etupuolella alareunuksessa nähtyjä haaleampia sävyjä. Lisäksi iMacin tavoin myös uuteen MacBook Airiin ennakoidaan valkoisia näytönreunuksia mustien sijaan sekä valkoista näppäimistöä.

Lisäksi raportoidusti uusi MacBook Air sisältää kaksi USB-C-porttia, yhden molemmalla reunalla. Muista liitännöistä, kuten MagSafe-latausliitännästä, ei ole vielä parempaa varmuutta.

Tarkkaa tietoa uuden MacBook Airin julkistusajankohdasta ei vielä ole, mutta kyse lienee aikaisintaan vuoden 2021 lopusta.

Prosser tunnetaan vaihtelevasta tarkkuudestaan Apple-paljastuksissa. Aiemmin Prosser on kuitenkin osunut oikeaan muun muassa AirPods Max -kuulokkeiden ja AirTag-paikantimen designin osalta.

Myös pohja olisi tasainen, ja voi sisältää pitkulaiset pehmustimet. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Myös pohja olisi tasainen, ja voi sisältää pitkulaiset pehmustimet. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.