Onko tässä Quest 3 Lite? Metan edullisemmat virtuaalilasit paljastuivat vuotokuvassa

Virtuaali- ja sekoitetun todellisuuden laseihin on kohdistunut viime aikoina kasvavaa kiinnostusta Applen tuotua pitkään odotetun Vision Pron myyntiin Yhdysvalloissa.

Virtuaalitodellisuuslaitteiden markkinajohtaja Metan lasit ovat olleet jo entuudestaan selvästi Applen uutuutta edullisempia, mutta nyt Meta näyttää olevan tuomassa markkinoille uudet vielä edullisemmat Quest 3 Lite -lasit.

Suomessa nykyisten Meta Quest 3 -lasien suositushinta on alkaen 569 euroa, ja Meta Quest 3 Lite -lasit sijoittuisivat jonkin verran tätä edullisemmaksi. Tarkasta hintatasosta ei ole vielä tietoa.

Vertailun vuoksi: Meta Quest 3.
Vertailun vuoksi: Meta Quest 3.

Uudet Meta Quest 3 Lite -lasit on nyt ilmeisesti nähty vuotaneessa tuotekuvassa, joka paljastaa Quest 3:een verrattuna Quest 3 Litestä puuttuvan eteenpäin suunnatut kamerat, jotka mahdollistavat lasien läpi näkemisen. Muuten tyyli on samanlainen Quest 3:n kanssa. Kuvan jakoi X:ssä VR-lisävarusteiden jälleenmyyjä VR Panda.

Metalta on jo aiemmin vihjattu suunnitelmista tuoda markkinoille edullisemmat lasit vuoden 2024 aikana.

Aiempien huhujen mukaan Quest 3 Lite -laseista voisi löytyä sama Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 -järjestelmäpiiri Quest 3:n kanssa. Vähempien kameroiden lisäksi Quest 3 Lite -lasien mukana ei välttämättä toimitettaisi erillisiä ohjaimia.