Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nyt Samsungin taittuvanäyttöisestä Galaxy Z Fold3 5G -älypuhelimesta on paljastettu käytännössä kaikki - jättimäinen speksivuoto kirsikkana kakun päälle

Galaxy Z Fold3 5G:n tarkat tekniset yksityiskohdat paljastuivat.

Samsung tulee julkistamaan 11. elokuuta Galaxy Unpacked -tilaisuudessaan taittuvanäyttöiset älypuhelimet Galaxy Z Fold3 5G:n ja Galaxy Z Flip3 5G:n, älykellot Galaxy Watch4:n ja Galaxy Watch4 Classicin sekä Galaxy Buds2 -kuulokkeet. Kaikki nämä Samsung-uutuudet ovat vuotaneet tarkoissa tuotekuvissa jo viikkoja sitten, ja ominaisuuksistakin pääkohdat ovat olleet selvillä jo viikkojen, jopa kuukausien ajan.

Nyt vuodot Galaxy Z Fold3:sta on vielä tavallaan viimeistellyt WinFuture.de-sivuston Roland Quandt paljastamalla Samsungin uuden taittuvanäyttöisen älypuhelimen tekniset tiedot erittäin kattavasti.

Galaxy Z Fold3:n tärkeitä uudistuksia verrattuna edeltäjäänsä Galaxy Z Fold2:een tulevat olemaan tuki S Pen -kynälle ensi kertaa taittuvanäyttöisessä Samsung-laitteessa sekä aiempaa parempi kestävyys.

S Penin osalta on jo aiemmin nähty vuotokuvia kynälle säilytyspaikan sisältävistä suojakuorista Galaxy Z Fold3:n kanssa. Tulossa on uusi S Pen Fold Edition -kynä, minkä lisäksi Samsung on tuomassa jo Galaxy S21 -puhelinten julkistuksen yhteydessä alkuvuodesta ensiesittelemänsä S Pen Pron myyntiin Galaxy Z Fold3:n rinnalla. Tiettävästi S Pen -kynät ja -suojakuoret myydään erikseen, eli niitä ei tule mukana Galaxy Z Fold3:n myyntipakkauksessa.

Kestävyyden osalta Galaxy Z Fold3 on IPX8-luokiteltu, eli sen pitäisi kestää upotus ainakin metrin syvyyteen ainakin puolen tunnin ajaksi. Aiemmissa taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa vedenkestävyyttä ei ole vielä ominaisuutena nähty.

Lisäksi Samsungilta paljastuneiden materiaalien mukaan Galaxy Z Fold3:n on testattu kestävän yli 200 000 taittokertaa, mikä tarkoittaa esimerkiksi yli 100 taittokertaa päivässä yli viiden vuoden ajan.

Taittuvan näytön koko on 7,6 tuumaa ja kansinäytön 6,2 tuumaa. Kummatkin tukevat 120 hertsin virkistystaajuutta. Sisäpuolella kamera on sijoitettu näytön alle ja kuultaa vain hieman sen läpi.  Tämä on S Pen -tuen ja paremman kestävyyden ohella myös vielä yksi merkittävä uudistus.

Näytönalaisen kameran tarkkuus on 4 megapikseliä suurella 2,0 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla. Lisäksi Galaxy Z Fold3:ssa on kolme 12 megapikselin takakameraa – pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamera ja 2x optisen zoomin telekamera. Näistä pää- ja telekamerassa on myös optinen kuvanvakain. Kannesta löytyy lisäksi 10 megapikselin etukamera, joka on sijoitettu reikään kansinäytön yläreunan keskellä.

Galaxy Z Fold3:n taittuvan sisänäytön alle sijoitettu kamera erottuu hieman (sijainti oikean puoliskon yläreunan keskellä). Kuva: WinFuture.de.
Galaxy Z Fold3:n taittuvan sisänäytön alle sijoitettu kamera erottuu hieman (sijainti oikean puoliskon yläreunan keskellä). Kuva: WinFuture.de.

Sisuksissa Galaxy Z Fold3:ssa on huippuluokan Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, 12 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia. Muistikorttipaikkaa laite ei kuitenkaan sisällä. 4 400 milliampeeritunnin akun osalta tuettuna on myös langaton lataus. Tuetun langallisen pikalatauksen tehoksi on jo aiemmin paljastunut Samsungille tyypilliset 25 wattia.

Mukana on luonnollisesti 5G-mobiiliverkkoyhteys, ja listatusti nano-SIM-korttipaikkoja Galaxy Z Fold3 sisältää kaksi kappaletta integroidun eSIMin lisäksi. Sormenjälkilukija on sijoitettu oikealta kyljeltä löytyvään virtapainikkeeseen. Varustukseen kuuluvat myös stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki.

Painoa Galaxy Z Fold3:lla on 271 grammaa. Euroopassa markkinoille odotettavat värivaihtoehdot ovat musta Phantom Black, hopea Phantom Silver sekä vihreä Phantom Green.

Aiemman luotettavan vuotajan Evan Blassin hintapaljastuksen perusteella Galaxy Z Fold3:n hinnoiksi Euroopassa on tulossa 1 899 euroa (256 Gt) ja 1 999 euroa (512 Gt). Samsungille tavanomaiseen tapaan hinnoissa voi kuitenkin olla muutaman kympin eroja eri maissa.

Toimitusten on paljastettu alkavan 27. elokuuta. Ennakkomyyntiin Galaxy Z Fold3:aa voidaan odottaa pian keskiviikkona 11. elokuuta tapahtuvan julkistuksen jälkeen.

Evan Blass on myös paljastanut aiemmin laajasti kuvia Galaxy Z Fold3:sta.

Samsung Galaxy Z Fold3, Phantom Green. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy Z Fold3, Phantom Green. Kuva: Evan Blass.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G:n paljastuneet tekniset tiedot

 • 7,6 tuuman taittuva Dynamic AMOLED 2X -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja 2208×1768 pikselillä (374 PPI), S Pen -kynätuki
 • 6,2 tuuman Super AMOLED -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja 2260×832 pikselillä (387 PPI), Corning Gorilla Glass Victus -lasi
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Sormenjälkilukija virtapainikkeessa oikealla kyljellä
 • Takakamerat
  • 12 megapikselin pääkamera 78 asteen kuvakulmalla, 1,4 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kuvakulmalla, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
 • Näytönalainen kamera sisäpuolella: 4 megapikseliä 2,0 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla
 • Etukamera kannessa ulkopuolella: 10 megapikseliä 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
 • 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi / Bluetooth / NFC -yhteydet
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • USB-C-liitäntä
 • 4 400 milliampeeritunnin akku pikalatauksella ja langattomalla latauksella
 • Mitat suljettuna 158,2 x 67,1 x 14,4 millimetriä ja avattuna 158,2 x 128,1 x 6,4 millimetriä
 • Paino 271 grammaa
 • IPX8-luokitellusti vesitiivis rakenne
 • Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana One UI 3.1 -ohjelmistoa
Samsung Galaxy Z Fold3 sivusta. Kuva: WinFuture.de.
Samsung Galaxy Z Fold3 sivusta. Kuva: WinFuture.de.
Samsung Galaxy Z Fold3, Phantom Silver. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy Z Fold3, Phantom Silver. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy Z Fold3, Phantom Black. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy Z Fold3, Phantom Black. Kuva: Evan Blass.