Nokia-huippupuhelimesta varmistuu tietoja vauhdilla - julkistukseen vielä kaksi viikkoa

HMD Globalilta odotetaan 16. elokuuta ensimmäisen Nokia-huippupuhelimen Nokia 8:n julkistusta. Nyt puhelimen teknisistä ominaisuuksista on saatu lisätietoa – ja mukana näyttäisi olevan myös yksi yllätys.

GFXBench-suorituskykytestisovelluksen tilastoihin on ilmestynyt Nokia 9:n tiedot. Tietojen kerrotaan koskevan mallinumeroita TA-1004, TA-1012 ja TA-1052. Asiasta ensimmäisenä kertoi WinFuture.de-sivusto.

Vaikka GFXBench kertoo puhelimen nimeksi Nokia 9, kyse on kuitenkin todellisuudessa Nokia 8:n tiedoista. Nokia 8:sta puhuttiin ennen parempaa tietoa Nokia 9 -nimellä. Sittemmin Nokia 9:stä ei ole kuultu kovin luotettavia erillisiä huhuja.

Nokia 8 -nimelle TA-1004- ja TA-1012 mallikoodien osalta on puolestaan saatu virallinen vahvistus puhelimen Bluetooth SIG -hyväksynnästä.

GFXBenchin tiedoista varmistuksen saavat 5,3 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuisti.

Takakameran tarkkuudeksi kerrotaan 13 megapikseliä (4160×3120 pikseliä). Nokia 8:aan odotetaan kaksoiskameraa, mikä ei käy ilmi GFXBenchistä.

Yllättävin tieto GFXBenchin tiedoissa on 13 megapikselin tarkkuus myös etukameralle. Tähän asti kaikissa uusissa Nokia-älypuhelimissa on 8 megapikselin etukamera.

Nokia 8:sta on nähty jo useita vuotoja ja puhelimesta tiedetäänkin jo lähes kaikki. Puhelin on nähty Evan Blassin julkaisemissa lehdistövuotokuvissa myös sinisenä sekä hopeisena sekä live-kuvissa kiiltävässä kultakuparivärissä.

Puhelimen hinnaksi pitäisi olla tulossa noin 600 euroa.

Takana Nokia 8:ssa on kaksi kameraa, lasertarkennuksen aukko sekä kaksisävyinen LED-kuvausvalo – lopulta ZEISS-logon kera, mitä ei näissä uusimmissa kuvissa prototyypistä mukana ole. Etupuolella Nokia 8:ssa nähdään sormenjälkitunnistimena toimiva kotinäppäin.

Nokia 8:n kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä väri- ja monokromikamera. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen.

Nokia 8 aloittaa HMD Globalin yhteistyön saksalaisen optiikkavalmistajan ZEISSin kanssa.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • ZEISS-kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + monokromi, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Nokia 8 hopeana, Evan Blassin julkaisema kuva.
Nokia 8 hopeana, Evan Blassin julkaisema kuva.
Nokia 8 sinisenä, Evan Blassin julkaisema kuva.
Nokia 8 sinisenä, Evan Blassin julkaisema kuva.