Microsoftin seuraava oma laiteuutuus on CloudBook? Edullinen kannettava voi haastaa Chromebookit

Palaset alkavat loksahdella paikalleen. Microsoft saattaa hyvinkin julkistaa tulevassa, 2. toukokuuta koolle kutsumassaan tilaisuudessaan uuden CloudBook-nimeä kantavan laitteen.

MSPoweruser-sivusto kertoo Twitterissä WalkingCat-nimimerkillä esiintyvän käyttäjän huomanneen jo Windowsin sovelluskaupassa uuden cloudbook-tunnistetta kantavan sovelluskokoelman. Joukkoon lukeutuu erilaisia koulutus- ja oppimissovelluksia.

Microsoftin tulevan tilaisuuden odotetaan keskittyvän juuri luovuuden ja koulutuksen ympärille eikä Microsoftin ei odoteta julkistavan vielä uusia Surface Pro 5 tai Surface Book 2 -laitteita tässä tilaisuudessa. Sen sijaan luvassa voi olla kevyt ja kompakti kannettava tietokone, joka on erityisesti suunnattu haastamaan nopeasti koulumaailmassa suosiotaan maailmalla kasvattaneet Googlen Chromebookit.

Microsoft on esittelemässä Windows 10:stä uuden Cloud-version, joka on helpommin hallittava ja mahdollistaa sovellusten asentamisen vain ja ainoastaan Windowsin kaupasta. Uusi CloudBook-laite on epäilemättä varustettu tullessaan juuri tällä uudella Windows-versiolla. MSPoweruserin lähteet ovat vahvistaneet CloudBookin olemassaolon.

Microsoftin uusi CloudBook voi perustua Qualcommin ARM-arkkitehtuurin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirille. Tällaisesta laitteesta on twiitannut jo myös nokibar. Microsoft on tuomassa Windows 10:een tuen ARM-pohjaisille, älypuhelimista tutuille suorittimille. Näistä ensimmäisenä Windows-tuen saa Qualcommin uusin tehopiiri. ARM-pohjaiset piirit ovat yleisesti vähävirtaisempia mahdollistaen näin kevyemmät laitteet ja ovat kirineet suorituskyvyssäkin PC-tietokoneiden x86-arkkitehtuurin suorittimia.