LG:ltä tulossa uusi huippupuhelin 31. elokuuta – tämän verran siitä tiedetään jo

LG on aloittanut lähettämään kutsuja julkistustilaisuuteen 31. elokuuta. Tuolloin luvassa on V30-huippupuhelimen julkistus.

Viime vuonna V20 ei saapunut myyntiin Euroopassa, mutta tänä vuonna V30:n kohdalla tilanne lienee toinen, ainakin päätellen julkistuksen tapahtumisesta juuri Berliinissä IFA-messujen alla.

V30:n design paljastui jo tutun vuotajan OnLeaksin yhdessä MySmartPricen kanssa julkaisemalla videolla, joka löytyy alta.

Video kertoo V30:een tulevan 18:9-kuvasuhteen näytön LG:n kevään G6-huippupuhelimen tavoin. Näyttö on kuitenkin hieman suurempi, 6 vs 5,7 tuumaa, sekä aiempien huhujen mukaan G6:ssa käytetyn LCD-teknologian sijaan kyseessä olisi V30:ssa OLED-näyttö.

V30:n edeltäjissä V10:ssä ja V20:ssä on nähty päänäytön yläpuolella toinen pikkunäyttö, mutta V30:n pitkulaisemman kuvasuhteen päänäyttö poistaa tarpeen sille ja ajaa sen kanssa käytännössä saman asian.

Takana nähdään odotetusti sormenjälkitunnistimen lisäksi kaksoiskamera, jonka odotetaan sisältävän tuttuun LG-tyyliin tavallisen lisäksi toisen laajakulmaisemman kameran.

Muita jo aiemmin huhuttuja V30:n ominaisuuksia ovat Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, nelinkertainen DA-muunnin äänentoistoa parantamassa sekä tallennusmuistia joko 32, 64 tai 128 gigatavua ja lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Puhelimen akku on kiinteä ja rakenne todennäköisesti vedenkestävä. Lisäksi mukana pitäisi olla myös tuki langattomalle lataukselle.

V20 oli viime vuonna ensimmäinen muu kuin Google-laite, joka tuli Android Nougatilla. Nähtäväksi jää, saako tänä vuonna myös V30 Android O:n ensimmäisten joukossa.