Millainen Samsung Galaxy S8:sta on tulossa? Laaja raportti paljastaa monia yksityiskohtia

Samsung Galaxy S8:n esittelyyn on näillä näkymin aikaa pari kuukautta, mutta huhuja laitteesta on liikkunut jo pitkään. The Guardian -lehti on kerännyt kasaan varsin kattavan raportin siitä, mitä S8:lta voidaan odottaa. Lehden raportti vahvistaa monia aiempia huhuja ja tarjoaa myös hieman uutta tietoa.

Guardianin lähteiden mukaan Samsung aikoo julkaista kaksi eri kokoista Galaxy S8 -mallia. Toisin kuin kahtena aiempana vuotena, kumpikaan näistä malleista ei käytä suoraan näyttöä, vaan molemmissa on reunoiltaan kaarevat edge-näytöt.

S8-mallit eroavat toisistaan näytön läpimitan ja ulkomittojen osalta. Ulkomitoiltaan laitteet ovat lähellä viimevuotisia S7-malleja, mutta näytöt ovat isommat. Tarkkoja näyttökokoja ei mainita, mutta ne ovat viiden ja kuuden tuuman välillä. Nykyisissä S7-malleissa näytöt ovat 5,1- ja 5,5-tuumaiset.

Koodinimillä Dream ja Dream 2 kehitettävät S8-mallit käyttävät Guardianin lähteiden mukaan hyvin kapeita näytön reunuksia myös ylä- ja alaosassa, ja kahden lähteen mukaanedes logoille tai Samsung-nimelle ei ole etupaneelissa tilaa. Sormenjälkitunnistin on useiden lähteiden mukaan siirretty laitteen taakse. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä laitteista löytyy.

Galaxy Note7:ssä nähty iirisskanneri saapuu myös S8:aan, ja sillä voi avata laitteen lukituksen sekä tunnistautua joissain Samsungin omissa sovelluksissa. Takakamera on edelleen nopealla tarkennuksella varustettua Dual Pixel -tyyppiä, mutta se saa parannuksia kuvanlaatuun, hämäräkuvaukseen sekä nopeuteen. Lisäksi kameralla voi yhdessä laitteen tekoälyn kanssa tunnistaa erilaisia esineitä, useat lähteet ovat kertoneet.

Uutena tietona ei tule se, että Galaxy S8 käyttää uusia, 10 nanometrin prosessilla valmistettuja suorittimia. Jo ennestään oli tiedossa, että sekä Samsungin oma Exynos 8895 -järjestelmäpiiri että Qualcommin Snapdragon 835 valmistetaan Samsungin tehtailla juuri 10 nanometrin teknologialla. Tuttuun tapaan Exynos- ja Snapdragon-mallit vaihtelevat markkina-alueiden ja operaattoreiden käyttämien taajuuksien mukaan.

Galaxy S8 -mallit käyttävät USB-C-liitäntää, ja kahden lähteen mukaan niissä on 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä enintään 256 gigatavun microSD-kortteja tukeva muistikorttipaikka.

Merkittävänä uutuutena S8-malleihin on tulossa puheella ohjattava virtuaaliavustaja. Eräiden lähteiden mukaan Samsung on hankkinut yhteistyökumppaneita tarjoamaan dataa avustajalle, kun taas joidenkin lähteiden mukaan kyseessä olisi Bixby-niminen avustaja, joka hyödyntäisi Samsungin lokakuussa ostaman Viv Labsin osaamista. Lähteet eivät kuitenkaan vahvistaneet avustajan nimeä Guardianille. Lisäksi Guardian tuo esille mahdollisuuden, että S8 voisi joillain markkinoilla käyttää virtuaaliavustajana Google Assistantia.

Samsung on tuomassa myös uusia lisävarusteita S8:lle, ja yksi niistä on telakka-asema, jolla puhelimen voi laajentaa työpöytätietokoneeksi ulkoisen näytön, näppäimistön ja muiden lisälaitteiden avulla. Kyseessä olisi Windows 10 Mobilen Continuumia vastaava toiminto, josta tiettävästi käytetään nimeä DeX, eli Desktop Experience.

Samsungin mobiiliyksikön johtaja DJ Koh vahvisti jo tällä viikolla, ettei Samsung julkista S8:aa vielä Mobile World Congress -messuilla helmikuussa. Guardianin lähteiden mukaan laitteen esittely tapahtuisi maaliskuun lopulla ja myynti alkaisi huhtikuun 21. päivän tienoilla.