Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tuleva Motorola Edge 30 Pro -huippupuhelin paljastui tuotekuvissa - pari eroa Kiinassa julkistetusta Edge X30 -sisarmallista

Motorola Edge 30 Pro tulee tarjomaan huippuluokan suorituskyvyn.

Motorola julkisti jo 9. joulukuuta Kiinassa Edge X30 -älypuhelinmallin, jonka kanssa se ehti ensimmäisenä älypuhelimena markkinoille Qualcommin uudella huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä.

Sittemmin Edge X30:n julkistusta globaaleille markkinoille on odotettu eri mallinimellä, joko Edge 30 Pro tai Edge 30 Ultra. Lopulta mallinimi näyttää olevan huhutuista vaihtoehdoista ensin mainittu, ja globaalin Edge 30 Pron myös sisältävän hienoisia ulkoisia eroja Kiinassa julkistetusta Edge X30:stä.

MySmartPrice-sivusto on nyt paljastanut Motorola Edge 30 Pron tuotekuvat yhteistyössä vuotaja Sudhanshun kanssa. Pääosin design on ennallaan Edge X30:stä, mutta kuitenkin parilla muutoksella. Edge 30 Prossa Motorola on yllättäen sijoittanut M-logonsa puhelimen takapinnassa lähelle vasenta alakulmaa, kun se Edge X30:ssä ja yleisesti muutenkin on sijainnut ylempänä keskellä.

Lisäksi Edge 30 Prossa on näytönalainen sormenjälkilukija, kun se Edge X30:ssä on integroitu virtapainikkeeseen.

Muuten niin ulkoisesti esimerkiksi tasaisen näytön kuin takakamera-alueen osalta kuin myös teknisesti Edge 30 Pron odotetaan käytännössä vastaavan Kiinan Edge X30:tä. Värivaihtoehtoja on kaksi, musta sekä valkoinen Pearl White.

Uutena lisävarustena puhelimelle voi aiempien huhujen mukaan olla tulossa saataville Smart Stylus -kynä sekä sille säilytyspaikan sisältävä suojakuori.

Motorola Edge 30 Pro mustana värivaihtoehtona. Kuva: MySmartPrice.
Motorola Edge 30 Pro mustana värivaihtoehtona. Kuva: MySmartPrice.
Motorola Edge 30 Pro hopeana värivaihtoehtona. Kuva: MySmartPrice.
Motorola Edge 30 Pro hopeana värivaihtoehtona. Kuva: MySmartPrice.

Alta löytyy kertaus Kiinassa julkistetun Motorola Edge X30:n tekniikasta. Toistaiseksi saatavilla olevien tietojen mukaan globaalien markkinoiden Edge 30 Pro vastaa teknisesti Edge X30:tä.

Motorola Edge X30:n AMOLED-näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja tarkkuudeltaan Full HD+ -tasoa 2400×1080 pikselillä. Näytön virkistystaajuus yltää jo Motorolan aiemmissa älypuhelimissa nähdyllä tavalla jopa 144 hertsiin, minkä lisäksi näyttö tukee myös HDR10+-laajasävyskaalan väritoistoa. Kosketustunnistus toimii jopa 576 hertsin taajuudella ja kirkkautta näytössä riittää 700 nitiin asti (tyypillinen). Näyttölasina on Corning Gorilla Glass 5.

Järjestelmäpiirinä on Qualcommin marras-joulukuun taitteessa julkistama Snapdragon 8 Gen 1. Uusi 4 nanometrin prosessilla valmistettava järjestelmäpiiri tuo mukanaan lisää suorituskykyä niin peruslaskennassa kuin erityisesti grafiikkasuorittimen ja tekoälylaskennan osalta. Lisäksi osana järjestelmäpiiriä on myös muun muassa aiempaa kyvykkäämmät 5G-modeemi sekä kuvasignaaliprosessori.

Takana Edge X30:ssä on kolme kameraa: 50 megapikselin pääkamera 1,0 mikronin pikselikoolla, f/1,88-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 50 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakmaera f/2,2-aukolla ja 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla- Etukamera on tarkkuudeltaan peräti 60 megapikseliä f/2,2-aukolla. Myös etukameralla onnistuu 4K-videokuvaus. Edge X30:n perusversiossa etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä. Lisäksi Motorola on esitellyt Edge X30:stä Kiinassa myös erikoisversion varustettuna näytönalaisella etukameralla.

Edge X30:n 5 000 milliampeeritunnin akku tukee jopa 68 watin TurboPower-pikalatausta, joka on tehokkain toistaiseksi Motorola-älypuhelimissa. Tyhjästä 50 prosentin varaukseen asti akku latautuu vain 13 minuutissa. Langatonta latausta puhelin ei tue.

Muita ominaisuuksia ovat Ready For -työpöytätilan tuki, stereokaiuttimet, Dolby Atmos -tilaäänituki, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 5G:n lisäksi Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet. Ominaisuuksista sen sijaan puuttuvat erillinen kuulokeliitäntä sekä muistikorttipaikka.