Samsungilta tulossa kestävämpi huippupuhelin: Galaxy S8 Active uudessa vuotokuvassa

Samsungin tulevasta sen huippupuhelimen kestävämmästä versiosta Galaxy S8 Activesta on vuotanut uusi lehdistökuva. Asialla on kukas muukaan kuin mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass.

Galaxy S8 Activesta tiedetään jo varsin paljon ja puhelimen julkistus lienee lähellä. Edelliset Active-mallit Samsung on tehnyt yksinoikeudella yhdysvaltalaiselle AT&T-operaattorille, ja tilanne voi olla sama myös tämän uutuuden kanssa. Suomen markkinoilla Galaxy S8 Activea ei siis välttämättä tai jopa todennäköisesti tulla näkemään.

Galaxy S8 Activen tekniikka vastaa käytännössä Galaxy S8 -perusversiota, mutta akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia 3 000 milliampeeritunnin sijaan. Ulkoisesti Galaxy S8 Activessa 5,8 tuuman Infinity Display -näyttö ei kaarru laitteen reunoille, mutta on myös kuvasuhteeltaan pitkulaisempi 18,5:9 ja sisältää 2960×1440 pikseliä.

Kestävyyttä on parannettu vahvistetuilla reunoilla ja Galaxy S8 Activen pitäisi olla MIL STD-810G -sertifioitu iskunkestävyydeltään. Pölyn- ja vedenkestävyys on myös Activessa Galaxy S8:n tasolla eli IP68-luokiteltu – puhelimen luvataan kestävän siis hetkellisen upotuksen 1,5 metrin syvyyteen asti.

Vahvistettu rakenne näkyy paksuudessa ja painossa. Galaxy S8 Active on noin 10 millimetriä paksu, neljänneksen Galaxy S8:aa paksumpi, ja painaa viitisenkymmentä grammaa enemmän 206-grammaisena.

Muut Galaxy S8 Activen tekniset ominaisuudet ovat kiinalaisvuodon mukaan tuttuja Galaxy S8:sta: Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka. Myös kamerat ovat samat: takana 12 megapikseliä ja edessä 8 megapikseliä.

Värivaihtoehtoja tulee olemaan kaksi, Meteor Gray ja Titanium Gold.

Galaxy S8 Active on jo aiemmin nähty myös live-kuvissa ja videolla.