Kuvavuoto luotettavasta lähteestä: Samsungin tuleva Galaxy Note9 -huippupuhelin kolmena eri värivaihtoehtona

Samsungin 9. elokuuta New Yorkissa julkistettava uusi Galaxy Note9 -huippupuhelin pyörii huhumyllyssä tällä hetkellä päivittäin.

Viime päivinä Galaxy Note9:stä on nähty useita kuvavuotoja eri värivaihtoehdoista. Nyt Galaxy Note9:n kolmessa eri värissä uudessa kuvassa on esitellyt myös tuttu vuotaja Evan Blass, joka tunnetaan erittäin luotettavista paljastuksistaan. Näin ollen voidaan turvallisesti todeta yltä löytyvien kuvien olevan aitoja.

Galaxy Note9:n värivaihtoehtojen saatavuus voi vaihdella markkina-alueittain. Sininen Galaxy Note9 yhdistettynä keltaiseen S Pen -kynään vaikuttaa olevan uutuuden ”kärkiväri”, jota Samsung tulee erityisesti korostamaan markkinoinnissaan.

Aiemmin toinen tuttu vuotaja, WinFuture.de-sivuston Roland Quandt, paljasti Galaxy Note9:n olevan tulossa myyntiin myös Euroopassa 512 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna huippuversiona.

Galaxy Note9:n perusmallinkin sisältämä sisäisen tallennusmuistin määrä on tuplaantumassa 128 gigatavuun. Perusmallin hinta on tietojen mukaan asettumassa noin 1 050 euron tasolle, ja värivaihtoehtoja ovat musta, sininen ja violetti.

Samsung Galaxy Note9 ja keltainen S Pen -kynä Evan Blassin Twitterissä julkaisemassa kuvassa.
Samsung Galaxy Note9 ja keltainen S Pen -kynä Evan Blassin Twitterissä julkaisemassa kuvassa.

512 gigatavun tallennusmuistilla varustetun Galaxy Note9:n hinta on puolestaan Euroopassa asettumassa noin 1 250 euroon. Suuremman muistin malli on nähtävästi, ainakin Euroopassa, tulossa saataville vain mustana ja sinisenä värivaihtoehtona jälleenmyyjälistausten perusteella.

Galaxy Note9:n eri malliversioiden saatavuudesta tai hinnoista Suomessa ei ole vielä erikseen tietoa.

Galaxy Note9:stä tiedetään jo muutenkin hintojen lisäksi lähes kaikki lukemattomien paljastusten jälkeen. Luvassa on läheisesti edeltäjänsä Galaxy Note8:n linjoilla designin suhteen jatkava uutuus, jonka sisuksista löytyy tuttuun tapaan samat järjestelmäpiirit kuin jo kevään Galaxy S9 -puhelimissa – Euroopassa siis Samsungin oma Exynos 9810 ja valituilla markkinoilla Qualcommin Snapdragon 845. Näytön koon on kerrottu kasvavan Galaxy Note8:n 6,32 tuumasta 6,38 tuumaan ja näytön reunusten pienenevän näin hitusen.

Takana tärkeä uudistus on sormenjälkilukijan siirtyminen kätevämpään paikkaan erilleen kamera-alueen alapuolelle. Lisäksi kaksoiskamerat ovat Note9:ssä sijoitettu horisontaalisesti rinnakkain. Pääkamerassa on kevään Galaxy S9 -puhelinten tavoin vaihtuva aukon koko, joka mahdollistaa niin paremman hämäräkuvauksen kuin myös toiminnan kirkkaammissa olosuhteissa. Pääkameran rinnalla toinen kamera tuo Note9:ssäkin edelleen mukaan optisen zoomin.

Sisuksissa uutta Galaxy Note9:ssä on myös akun kapasiteetin 21 prosentin kasvu 4 000 milliampeerituntiin.

Galaxy Note -sarjan tunnusmerkki, S Pen -kynä, tulee olemaan varustettu ensi kertaa Bluetooth-yhteydellä, jolla kynän voi yhdistää älypuhelimeen myös etäämmältä. Note9:n S Peniä voidaan käyttää esimerkiksi kameran laukaisuun sekä toistettavan musiikin hallintaan. Se toimii jatkossa siis kynän lisäksi myös monipuolisempana ohjaimena.

Moni asia myös designin lisäksi on säilymässä Galaxy Note9:ssä ennallaan – siinä ei ole lovea näytön yläreunassa, rakenne tulee olemaan yhä lasipintainen ja esimerkiksi perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä tulee yhä säilyttämään paikkansa.

Samsung Galaxy Note9 vuotaneessa julisteessa.
Samsung Galaxy Note9 vuotaneessa julisteessa.