Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsung Galaxy S8:ssa uudentyyppinen etukamera ja iirisskanneri

Korealainen ETNews raportoi jälleen, että tulevassa Samsung Galxy S8:ssa tullaan näkemään uudentyyppinen etukamera, sillä odotettavissa on automaattitarkennus parantamaan selfie-kuvausta. Lisäksi ETNewsin lähteet kertovat, että laite tullaan esittelemään 15. huhtikuuta.

ETNews on maininnut Galaxy S8:n automaattitarkennuksella varustetun etukameran aiemminkin. Tällä kertaa sivusto mainitsee, kuinka etukameran komponentteja Samsungille toimittavat alihankkijat taistelevatkin tilauksista keskenään kovasti.

ETNewsin mukaan S8:n etukamera on tarkkuudeltaan ”vain” kahdeksan megapikseliä, kun esimerkiksi edullisemmissa A-sarjan laitteissa on nähty jopa 16 megapikselin etukameroita, mutta luvassa on parannuksia kuvanlaatuun muun muassa juuri automaattitarkennuksen avulla.

Itse etukameran lisäksi alihankkijoita kiinnostaa myös S8:n iirisskannerin komponenttien toimittaminen. Käyttäjän silmät tunnistava skanneri nähtiin jo viime syksynä Note7:ssä, ja sen on odotettu saapuvan myös S8:aan.

Vaikka etukamera ja iirisskanneri ovat tulossa ulkopuolisilta alihankkijoilta, aikoo Samsung toteuttaa S8:n takakameran itse. ETNewsin mukaan Samsung kaavaili kaksoiskameran käyttöä, mutta suunnitelmasta luovuttiin puhelimen kehitystyön edetessä. Vastaavaa huhua on kuultu jo aiemmin.

S8:n julkistuksen ETNews kertoo tapahtuvan 15. huhtikuuta. Huhtikuuta on povattu julkaisuajankohdaksi aiemminkin, joskin itse päivämäärästä on ollut hieman eriäviä näkemyksiä.