Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Seuraava iPhone SE sisältämässä 6,1 tuuman näytön ja loven näytön yläreunassa - voi muistuttaa näitä aiempia iPhone-malleja

iPhone SE -mallit ovat jo vuosien ajan lukeutuneet osaksi Applen iPhone-mallistoa edullisempana vaihtoehtona.

Toistaiseksi uusimman 3. sukupolven iPhone SE:n Apple esitteli maaliskuussa 2022. Se sekä aiempi vuonna 2020 esitelty 2. sukupolven iPhone SE vastaavat muotoilultaan käytännössä iPhone 8:aa vuodelta 2017, kun taas alkuperäinen vuonna 2016 esitelty iPhone SE vastasi ulkoisesti pitkälti vuoden 2013 iPhone 5s:ää.

Aiempien vuosien kalliimpien iPhone-mallien designin hyödyntäminen uudelleen iPhone SE -malleissa voi saada jatkoa yhä seuraavassakin sukupolvessa.

Luotettavista paljastuksistaan Apple-laitteiden näyttöihin liittyen viimeisen vuoden parin aikana tunnetuksi noussut näyttöpaneelialan analyytikko, Display Supply Chain Consultantsin toimitusjohtaja Ross Young on nyt kertonut MacRumors-sivustolle, että hänen lähteidensä mukaan tuleva neljännen sukupolven iPhone SE sisältäisi 6,1 tuuman LCD-näytön ja loven näytön yläreunassa.

Aiemmin 6,1 tuuman LCD-näyttö ja lovi yläreunassa on nähty vuoden 2018 iPhone XR:ssä ja vuoden 2019 iPhone 11:ssä.

Young muutti nyt ennustustaan tulevasta iPhone SE:stä, sillä aiemmin hän odotti vuodeksi 2024 iPhone SE:tä varustettuna 5,7-6,1 tuuman LCD-näytöllä ja pyöreällä reiällä etukameralle.

Youngin aiemmat tiedot saattoivat vihjata Applen harkinneen tänä vuonna iPhone 14 Pro -puhelimissa nähdyn Dynamic Island -reikäratkaisun tuomista tavalla tai toisella osaksi seuraavan sukupolven iPhone SE:tä vuonna 2024, mutta nyt uudet tiedot kertovat, ettei näin näytä olevan tapahtumassa.

Toistaiseksi ei ole mitään tietoa siitä, tuleeko tuleva iPhone SE sisältämään TrueDepth-etukamerajärjestelmän ja sen myötä esimerkiksi Face ID -kasvojentunnistuksen. Varmaa se ei ole, sillä sen sijaan Apple saattaa esimerkiksi hyödyntää iPad minin ja Airin tavoin virtapainikkeeseen sijoitettua sormenjälkilukijaa.

Tulevan iPhone SE:n aikataulu on toistaiseksi myös pienoinen arvoitus, mutta paras arvaus toistaiseksi on kevät 2024, johon on vielä aikaa puolisentoista vuotta.