Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsung haluaa 3,5 millimetrin kuulokeliitännän tilalle oman liitäntänsä

 

Applen uusien iPhone 7 -puhelinten yksi eniten keskustelua herättäneistä piirteistä on vanhan perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän puuttuminen. Nyt uuden huhun mukaan Samsung haluaisi seurata Applen jalanjäljissä.

Digital Music News -julkaisu kertoo Samsungin nyt ”aktiivisesti ja aggressiivisesti” tutkivan mahdollisuutta oman kuulokeliitäntänsä markkinoille tuomisesta 3,5 millimetrin liitännän korvaajaksi. DMN:llä on tiedoilleen kaksi lähdettä, jotka saivat tiedot Samsungin strategisesta suunnittelusta. Lähteet tekevät töitä Etelä-Koreassa hankintaketju- eli komponentti- tai kokoonpanoalalla. Yhden lähteen mukaan Samsungin insinöörit haluaisivat parantaa liitännästä ulos saatavaa äänenlaatua.

DMN kuvailee Samsungin tavoitteita päästä vastaavaan tilanteeseen kuin Applella on sen Lightning-liitännän osalta: luoda oman liitännän lisensoinnista lisävarustevalmistajille bisnestä. Muille Android-laitevalmistajille liitännän lisensointia voitaisiin kuitenkin tarjota erittäin edullisesti tai ilmaiseksi tavoitteena kasvattaa sen suosiota. Applelle sitä ei ehkä lisensoitaisi ollenkaan.

Lopputuloksena ennustetaan jopa kuulokeliitäntäsotaa, jossa keskenään epäyhteensopivat liitännät ja niillä varustetut kuulokkeet ottaisivat suosiossa mittaa toisistaan. Samsung kumppaneineen toivoo voittavansa tämän kamppailun ja jättävän Applen liitäntöineen kakkoseksi kuuloketarjonnassa sekähorjuttavansen Beats-kuulokkeiden markkina-asemaa.

Apple esitteli iPhone 7:lle myös uudet Apple W1 -piiriä hyödyntävät AirPods-Bluetooth-kuulokkeet. Jatkossa perinteisen kuulokeliitännän poistumisen odotetaan kiihdyttävän erityisesti langattomuuden suosiota. Samsungin suunnitelmat aivan uuden fyysisen liitännän esittelystä eivät istu yhteen tämän trendin kanssa.

Samsung ei ole kommentoinut väitteitä.

Applen lisäksi muista valmistajista jo Lenovo uusissa Moto Z -puhelimissaan on luopunut perinteisestä kuulokeliitännästä samoin kuin kiinalaisvalmistajat LeEco ja Oppo tietyissä malleissaan.

Galaxy Note7:n julkistustilaisuudessa Samsung-johtaja vielä vinoili Applea mainitsematta, että heiltä kyllä audioliitäntä kyllä löytyy. Löytyy – ainakin vielä.