Huhu: Suosittu OnePlus 3 korvataan uudella mallilla?

OnePlus 3 -malli saattaa jo pian tehdä tilaa seuraajalleen. Syynä ovat ensisijaisesti AMOLED-näyttöjen pulasta johtuvat tuotannon pullonkaulat, joiden takia OnePlussalla on jatkuvasti niukkuutta hyvin myyvästä älypuhelimestaan ja toimitusajat venyvät kohtuuttomiksi.

Nykyisen OnePlus 3:n tuotannon kerrotaan jopa jo keskeytyneen. Harmaa versio olisi jo loppunut varastoista kultaista vielä löytyessä.

Asiasta kertoo GizmoChina nyt alihankkijaketjun lähteeltä saamiinsa tietoihin perustuen. Lisäksi jo pari päivää sitten GizmoChina kertoi myös analyytikko Pan Jiutangin kommenteista, jotka vihjasivat vastaavasta muutoksesta.

OnePlus 3:n seuraajaksi voisi tulla uusi OnePlus 3S tai OnePlus 3 Plus. Oli uutuuden nimi mikä hyvänsä, GizmoChinan tietojen mukaan se eroaisi OnePlus 3:sta uudella tehokkaammalla Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillään aiemman Snapdragon 820:n sijaan sekä ennen kaikkea näyttöteknologian vaihtumisella AMOLEDistä LCD:hen.

AMOLED-näyttöjä on yleisesti pidetty parempina, mutta erityisesti OnePlussan kaltaiselle pienemmälle toimijalle, jonka neuvotteluasema on heikompi, näyttöjen saatavuus on nyt osoittautunut liian heikoksi. Toki asiaan voi merkittävästi vaikuttaa myös OnePlus 3:n odotukset ylittänyt kysyntä. AMOLED-näyttöjen markkinoilla suuri Samsung käyttää AMOLED-näyttöjä laajasti omissakin laitteissaan.

OnePlus on päätynyttekemään OnePlus 3:n heikon saatavuuden takia erikoisia ratkaisuja, kuten keskeyttämään myynnin lähes koko Euroopassa useamman viikon ajaksi.

Suomessa OnePlus 3 on ollut erittäin suosittu puhelinmalli. Täällä sitä myy myös operaattoreista Elisa, jonka jopa myydyimmäksi puhelimeksi OnePlus 3 on kohonnut.