Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Nothingilta tulossa älypuhelin ensi vuonna - OnePlussan ex-pomon uudella yrityksellä suuret suunnitelmat

Nothing on tulossa mukaan myös älypuhelinmarkkinoille.

OnePlussan viime vuoden syksyllä jättänyt perustajajäsen Carl Pei perusti lähtönsä jälkeen uuden oman Nothing-yrityksen, jonka ensimmäisenä tuotteena markkinoille ovat vuoden 2021 aikana tulleet täyslangattomat ear (1) -nappikuulokkeet.

Aiemmin tällä viikolla Nothing julkisti uuden kumppanuuden Qualcommin kanssa sekä kertoi 50 miljoonan dollarin lisärahoituksesta strategisilta ja yksityisiltä sijoittajilta. Yhteensä Nothing on nyt nostanut rahoitusta noin 74 miljoonaa dollaria.

Nothing on jo aiemmin lupaillut lisää tuotteita olevan tulossa. Yrityksellä on kuitenkin suuret suunnitelmat ja markkinoille on tulossa myös älypuhelin, kertoo tuorein huhu.

Vuotaja Mukul Sharma on paljastanut yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa, että Nothingin pitäisi tuoda ensimmäinen älypuhelimensa markkinoille jo vuoden 2022 alkupuolella. Tämä tarkoittaa työn puhelimen parissa olleen todennäköisesti käynnissä jo jonkin aikaa.

Mitään tarkempaa puhelimesta ei ole vielä tiedossa. Qualcomm-yhteistyön myötä puhelin perustunee kuitenkin sen Snapdragon-järjestelmäpiirille.

Jo ennen puhelinta Nothingilta on tulossa myös kannettava akku eli varavirtalähde. Nothingin power bankin nimeksi on tulossa yksinkertaisesti Nothing power (1) ja sen julkistusta odotetaan vielä loppuvuoden aikana.

Nothing itse tai Carl Pei eivät ole vielä paljastanut tulevista tuotteista sen enempää.

Nothingin ear (1) -kuulokkeissa on nähty massasta erottuva, osin läpinäkyvä design, ja sama tyyli saattaa saada jatkoa Nothingin tulevissa tuotteissa.

Nothingin ear (1) -kuulokkeita kerrotaan toimitetun parissa kuukaudessa jo yli 100 000 kappaletta. Kuulokkeiden hinta on 99 euroa ja ne tarjoavat myös esimerkiksi aktiivisen taustamelun vaimennuksen. Erittäin kilpaillulla ja käytännössä loputtomasti vaihtoehtoja tarjoavalla täyslangattomien kuulokkeiden markkinalla kuulokkeet ovat erottuneet muotoilun ohella tarjoamalla varsin hyvin vastinetta rahalle.

Älypuhelinmarkkinoille mukaan lähteminen on kuitenkin Nothingille aivan toista mittakaavaa mitä tulee vaadittavaan kehitystyöhön ja kilpailussa pärjäämiseen. Liike on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen, sillä älypuhelinmarkkinoille laajentuessaan Nothing toden teolla haastaa myös Carl Pein entisen työnantajan OnePlussan, joka tätä nykyä toimii maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuvan Oppon alabrändinä.

Nothing ear (1) -kuulokkeet latauskotelossaan.
Nothing ear (1) -kuulokkeet latauskotelossaan.

Päämajaansa Nothing pitää Lontoossa. Nothing on myös järjestänyt 1,5 miljoonan dollarin joukkorahoituskierroksen, jonka kysyntä ylitti selvästi tarjonnan. Joukkorahoitus toteutettiin samalla hinnalla, jolla Googlen rinnalla toimiva sijoitusyhtiö GV sijoitti yritykseen 15 miljoonaa dollaria. Lisäksi enkelisijoittajina yritykseen ovat sijoittaneet yhteensä 7 miljoonaa dollaria iPodin keksijänä Applella ja sittemmin Googlelle myydyn Nestin perustajana tunnettu Tony Fadell, Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman, Twitchin perustaja Kevin Lin ja Product Huntin toimitusjohtaja Josh Buckley sekä tubettaja Casey Neistat.