Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: iPhoneen tulossa ”peilivalkoinen” väri

Applen huhutaan lisäävän iPhone 7 -mallistoonsa uuden, kuudennen värivaihtoehdon Jet Whiten. Todennäköisesti kiiltävä valkoinen olisi vastine Jet Blackille eli suomeksi peilimustalle iPhone-värille, joka on osoittautunut halutuksi iPhone 7 -ostajien keskuudessa.

Tavallista herkemmin naarmuuntuva ja ahnaasti sormenjälkiä keräävä peilimusta Jet Black on alusta lähtien ollut selvästi heikoiten saatavilla oleva väri sekä iPhone 7:stä että iPhone 7 Plussasta.

iPhone 7 Plus eri väreissä. Heikoin saatavuus on alusta asti alkaen ollut uudella peilimustalla.

Jet Whiten tulosta kertoo japanilainen Macotakara, joka tunnetaan keskivertoa parempana mutta aina oikeaan osuvana Apple-reportterina. Myös Macotakara itse varoittaa nyt raporttinsa yhteydessä, että sen tieto Jet White -väristä voi olla ”epäluotettava”. Kyse on siis toistaiseksi vain huhusta, jota ei ole vielä vahvistettu.

Apple ei ole aiemmin lisännyt värivaihtoehtoja iPhone-mallistoihin jälkikäteen, vaan uudet värit on aina esitelty täysin uusien iPhone-mallien yhteydessä. Toistaiseksi myös tämän takia huhuun kannattaa suhtautua varauksella.

Toki uuden peilivalkoisen Jet White -värin lisääminen iPhone 7 -valikoimaan esimerkiksi keväällä varmasti toisi pienen piristyksen myyntilukuihin ilman suurta lisäpanostusta.

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat jo saatavilla tuttuina hopeana, kultaisena ja ruusukultaisena sekä uusina väreinä tänä syksynä esiteltyinä (matta)mustana sekä peilimustana. Peilimusta väri on tarjolla vain 128 ja 256 gigatavun muistilla eli ei hinnat alkaen -versiona. Toistaiseksi ei tiedetä lainkaan, rajoittuisiko mahdollinen uusi Jet White -väri samalla tavoin kalliimpiin malleihin.

Vaikka Apple ei uusia värejä ole hyödyntänyt ikääntyvien älypuhelinmalliensa myynnin kiihdyttämiseen, on tapa muuten varsin yleinen mobiilialalla. Esimerkiksi Samsung on juuri esitellyt uuden sinisen Blue Coral -värivaihtoehdon Galaxy S7 edgestä.

Valkoisesta iPhone 7:stä on nähty jälkikäteen yksilöllisesti tehtyjä kustomointiprojekteja.