Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huaweilta vahvistus: uusi huippupuhelin julki alle kahden viikon päästä!

Huawei on vahvistanut Twitterissä ja YouTubessa julkistavansa uuden P10-huippupuhelimen vajaan kahden viikon päästä, ensi viikon sunnuntaina 26. helmikuuta.

Tuolloin Huawei järjestää julkistustilaisuuden Barcelonassa Mobile World Congressin alla. Huawein tilaisuus alkaa kello 15 Suomen aikaa.

Uuden P-sarjan huippupuhelimen julkistus tapahtuu viime vuosia aiemmin, sillä perinteisesti Huawei on julkaissut huippupuhelinuutuutensa keväisin vasta huhtikuussa.

Huaweilta odotetaan Barcelonassa myös Huawei Watch 2 -kellon sekä MateBook 2 -Windows-tablettien julkistusta. Lisäksi nähtäneen myös Android-tabletti MediaPad T3.

Huawein alta löytyvä video ei vahvista tulevan uutuuden ominaisuuksista oikeastaan kuin vain kaksoiskameran löytyvän P9:n tapaan yhä myös P10:stä.

Huhujen mukaan P10:stä odotetaan myös P10 Plus -malliversiota.

Sekä P10 että P10 Plus olisivat saamassa värivaihtoehdoikseen mustan, kullan, hopean sekä sinisen. P10 Lite -värivalikoima puolestaan koostuisi mustasta, valkoisesta, kullasta sekä ruusukullasta. P10 Lite ja P10 tulisivat kahdella SIM-korttipaikalla, kun P10 Plus tulisi Eurooppaan vain yhdellä.

P10 Lite olisi tuttuun tapaan heikommin ominaisuuksin varustettu versio huippupuhelimen nimellä.

Yksityiskohtaisemmat huhut P10-puhelinten tekniikasta ovat vielä varsin hajallaan. Puhelimiin odotetaan kuitenkin reilun 5 tuuman näyttöjä – P10:een kenties 5,2 tuuman tasaista ja P10 Plussaan 5,5 tuuman sivuille asti kaartuvaa. Sormenjälkitunnistin löytyisi edestä ainakin toisesta uutuuksista, mahdollisesti molemmistakin. Tämä olisi yksi selkeä ero aiemmasta P-sarjassa.

Monilta muilta osin P10-puhelinten odotetaan seuraavan myös suurempien Huawein loppuvuoden Mate 9 -uutuuksien jalanjäljissä pienemmässä koossa: Kirin 960 -järjestelmäpiiri, tai mahdollisesti korkeammalle kellotettu parannettu Kirin 965 -versio, sekä edelleen Leica-brändätty kaksoiskamera. Viime vuoden P9-puhelimessa sekä väri- että monokromikameran tarkkuus oli 12 megapikseliä, kun Mate 9:ssä jälkimmäisen tarkkuus nostettiin 20 megapikseliin ja mukaan lisättiin optinen kuvanvakain. Uutta voisi olla tuki langattomalle lataukselle. Lisäksi mukana lienee myös jo Mate 9:ssä nähty uusi erittäin tehokas ja nopea Huawei SuperCharge -pikalataus.

Eri P10-puhelinten hinnat ovat huhutusti:

  • P10 4+64 gigatavulla noin 550 euroa
  • P10 Plus 6+128 gigatavulla noin 730 euroa
  • P10 Lite 3+32 gigatavulla noin 260 euroa
Väitettyjä lehdistökuvia Huawei P10:stä.
Väitettyjä lehdistökuvia Huawei P10:stä.