Huawei vihjaa jo seuraavasta huippupuhelimesta - tätä luvassa

Huawei esittelee 16. lokakuuta uuden huippupuhelimensa – mitä todennäköisimmin Mate 10:n. Huawein saksalainen YouTube-tili on julkaissut jo nyt lämmittelyvideon tulevasta Mate 10 -puhelimesta. Video keskittyy pääosin puhelimen kameraan ja siitä paljastuukin esimerkiksi kameran megapikselimäärät.

Mate 10:ssä on odotetusti Leica-brändätty tuplakamera, jossa on yksi normaali värillinen sensori ja yksi mustavalkosensori. Värillisessä sensorissa on 12 megapikseliä ja mustavalkosensorissa 20 megapikseliä. Kameran vasemmalla puolella on kaksois-LED-kuvausvalo ja oikealla puolella joitakin muita sensoreita. Ne voivat liittyä lasertarkennukseen tai mahdollisesti 3D-tunnistukseen, jonka avulla puhelimessa panostettaisiin lisättyyn todellisuuteen.

Mate 10:n odotetaan myös jälleen toimivan Huawein uuden oman HiSilicon Kirin 970 -järjestelmäpiirin esittelevänä laitteena. Kirin 970 jatkaisi jo Kirin 960:stä tutuilla Cortex-A73-tehoytimillä, mutta tuotantotekniikassa tapahtuisi muutos 16 nanometristä 10 nanometriin. Tämä mahdollistaisi pienemmän lämmöntuotannon ja virrankulutuksen sekä näin myös kellotaajuuksia nostamalla paremman suorituskyvyn. Lisäksi grafiikkasuoritin vaihtuisi huhujen mukaan ARMin Mali-G71MP8:sta MP12-versioon, jossa on neljä ydintä enemmän Kirin 960:n grafiikkasuoritinta enemmän.

Alla Huawein julkaisema lämmittelyvideo.