Vuotokuvat: Perinteisen kuulokeliitännän seuraavaksi hylkäävä älypuhelin

HTC:n tuleva Bolt-älypuhelin on paljastunut uusissa vuotokuvissa tutun vuotajan Evan Blassin Venture Beat -sivustolla julkaisemassa artikkelissa.

Hiljattain selvisi, että aiemmin jo lehdistökuvissa verkkoon vuotanut HTC Bolt -puhelin on saapumassa markkinoille hieman yllättäen myös EMEA-alueella eli Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Alun perin sen arveltiin jäävän vain Yhdysvaltoihin Sprint-operaattorille suunnitelluksi erikoisuudeksi.

Blass kuvailee Boltia Android 7.0 Nougatilla varustetuksi keskiluokan puhelimeksi. Puhelimen julkistuksen pitäisi olla luvassa aivan lähiaikoina.

Ensi kertaa on kuultu myös tietoja Boltin teknisistä ominaisuuksista. Mukana pitäisi olla 5,5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, etupuolelta kotinäppäimesta löytyvä sormenjälkitunnistin, 18 megapikselin takakamera f/2,0-aukon optiikalla sekä 4K-videokuvauksella, 8 megapikselin etukamera, 3 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia ja muistikorttipaikka sekä USB-C-liitäntä.

Mielenkiintoista Boltissa on myös siitä puuttuva perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.HTC onnäin liittymässä iPhone 7:n, Moto Z -puhelinten ja kiinalaisen LeEcon jatkoksi kuulokeliitännän jo historian kirjoihin siirtäneisiin.

Ulkoisesti Bolt muistuttaa HTC 10 -huippupuhelinta, mutta on tätä hieman kookkaampi.