Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google esittelee tänään uuden älypuhelimen: Tämä tiedetään

Google esittelee tänään kokonaan uuden älypuhelinmallin, joka korvaa aikaisemman Nexus-malliston. Uutuuden nimi on Pixel ja siitä tulee tarjolle myös isokokoisempi Pixel XL -versio. Pixelin valmistaa vahvistamattomien tietojen mukaan taiwanilainen HTC.

Googlelle ilmoituksella on iso merkitys, sillä sen Nexus-puhelimet ovat olleet pienimuotoinen menestys. Pixelistä toivotaan vähintään samanlaista hittiä.

Uutuuspuhelimen ominaisuudet ovat jo ehtiä vuotaa julkisuuteen ennen varsinaista lanseeraustilaisuutta. Brittiläinen älypuhelinjälleenmyyjä Carphone Warehouse nimittäin julkaisi puhelimen tiedot verkossa tuotesivuillaan. Sittemmin yritys on poistanut tiedot sivuilta, mutta vahinko ehti jo tapahtua.

Vuotaneiden tietojen perusteella Pixel XL:ssä on uusin (ja nopein) Snapdragonin 821-prosessori, neljä gigatavua keskusmuistia, muistikorttipaikka ja kaksi tallennusmuistivaihtoehtoa: 32 tai 128 gigatavua. Puhelimen näytöllä on kokoa 5,5 tuumaa. Akku on huippupuhelinten mittakaavassa normaalikokoinen, 3450 milliampeerituntia.

Julkisuudessa on kritisoitu pienemmän Pixel-puhelimen näytön tarkkuutta. Laitteessa on ainoastaan full hd -tarkkuuteen yltävä näyttö. Kritiikkiä on saanut myös akun koko: laitteessa on vain 2770 milliampeeritunnin akku. Pixelin näytöllä on kokoa 5 tuumaa. Puhelimet ladataan USB-C-kaapelilla.

Kuvaajalle Pixelin molemmat mallit tarjoavat kahdeksan mehapikselin selfie-kameran. Takakamerassa megapikseleita on 12.

Google ei ole luonnollisesti vahvistanut tietoja ennen virallista julkaisua.