Huhu: Galaxy S8 ensimmäinen Bluetooth 5 -älypuhelin?

Samsungin Galaxy S8 saattaa olla ensimmäinen Bluetooth 5:llä varustettu älypuhelin – tai ainakin ensimmäisten joukossa.

Mitään varsinaista näyttöä Galaxy S8:n paremmasta Bluetoothista ei vielä ole, mutta yleensä melko luotettava SamMobile kertoo kuulleensa Galaxy S8:n tulevan jo Bluetooth 5:llä.

Lisäksi Galaxy S8 sopii mainiosti aikatauluun, sillä ensimmäisiä Bluetooth 5 -laitteita odotellaan 2-6 kuukauden kuluttua, kerrottiin Bluetooth 5:n julkistuksen yhteydessä viime viikolla. Galaxy S8:n julkistusta odotellaan viimeistään huhtikuulle.

Bluetooth 5 on tuomassa tuplasti nopeutta sekä nelinkertaisen kantomatkan. Nopeus yltää jatkossa enimmillään 2 megabittiin sekunnissa, mutta vähemmällä vauhdilla on saavutettavissa edelleen myös vähempi virrankulutus. Teknisten muutosten myötä myös Bluetooth-yhteyksien häiriöiden muiden 2,4 gigahertsin taajuudella toimivien yhteyksien kanssa pitäisi vähentyä.

Galaxy S8:aan odotetaan myös muuta uutta – muun muassa uutta näyttölasin alta löytyvää sormenjälkitunnistinta osana designia, jossa näyttö kattaa käytännössä lähes koko laitteen etupuolen. Sen sijaan Samsung on väitetysti luopunut aiemmin Galaxy S8:aan huhutuista 4K-tarkkuuden näytöstä sekä kaksoiskamerasta. Mahdollista on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän jääminen jo pois Applen iPhone 7:n tavoin. Ohjelmistopuolella Galaxy S8 on saamassa Samsungin uuden virtuaaliavustajan.