”Ensimmäiseen Google-puhelimeen” luvassa hyvät ominaisuudet

 

Googlen odotetaan julkistavan 4. lokakuuta uudet Pixel ja Pixel XL -puhelinmallit, joista on puhuttu ”Googlen ensimmäisinä puhelimina”. Aiemmista Googlen eri valmistajien kanssa yhteistyössä kehittämistä Nexus-puhelimista on otettu askel pidemmälle – valmistajakumppanin rooli on jäädä taka-alalle ja Google tuo puhelimiin myös ei vain vakio-Androidia, vaan erityisesti puhelimiin suunnitellun käyttöliittymän ja ohjelmistoja.

Pixel-puhelimista tiedetään jo huhujen ja vuotojen perusteella varsin paljon. Viimeisimpinä tiedonmurusina Pixel XL on nyt löytänyt tiensä GeekBench-suorituskykytestin tietokantaan ja toisaalta Aasiasta on kantautunut uusia renderöityjä kuvia Pixel-puhelinten etupaneeleista.

Google Pixelin etupaneeli kuvissa.

Pixeliin pitäisi tietojen mukaan olla luvassa 4,99 tuuman ja Pixel XL:ään 5,46 tuuman näyttö.

Pixelit ovat tulossa heti uudella päivitetyllä Android 7.1 Nougat -versiolla käyttöjärjestelmästä, minkä lisäksi ne jakavat ominaisuuksinaan muun muassa Qualcommin huippuluokan järjestelmäpiirin – joko Snapdgraon 820 tai Snapdragon 821 – sekä neljä gigatavua RAM-muistia. Puhelinten valmistaja on HTC, mutta sen rooliksi on jäämässä pysytellä taustalla.

Vaikka Pixel-puhelimet edustavat parasta mitä Android-puhelimilla on tarjota, jäävät ne raa’assa järjestelmäpiirin suorituskyvyssä kauas Applen uuden iPhone 7:n ja sen A10 Fusion -piirin taakse. Pixel XL saavuttinyt GeekBenchissä 1 659 pistettä yhden ytimen ja 3 951 pistettä monen ytimen tulokseksi, kun iPhone 7:n osalta vastaavat luvut ovat noin 3 400 ja noin 5 500 pistettä.