Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ensi vuoden ”iPhone 7s” saattaa saada hinnanalennuksen – täysin uusi iPhone 8 tulossa malliston huipulle

Useissa ennusteissa on esitetty, että Apple esittelisi ensi syksynä yhteensä kolme uutta iPhone-mallia. Niistä kaksi jatkaisi enemmän tai vähemmän nykyisten mallien jalanjäljissä esimerkiksi näyttökokojen osalta, ja niiden rinnalle olisi tulossa täysin uusi malli noin viisituumaisella OLED-näytöllä. Nyt Apple-analyytikko Ming-chi Kuo on esittänyt arvion, että tuleva 4,7-tuumainen ”perusmalli”, mahdollinen ”iPhone 7s” saattaisi edustaa iPhone-malliston edullisempaa päätä.

Kuo uskoo, että Apple alentaa LCD-näytöillä varustettujen 4,7- ja 5,5-tuumaisten mallien hintoja nykyisestä tasosta, ja uusi ”iPhone 8” on niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaankin selkeästi malliston huipulla. Tässä tapauksessa 5,5-tuumainen ”iPhone 7s Plus” saattaisi hintansa puolesta kuitenkin jäädä hankalaan asemaan edullisen ”7s:n” ja huippumallin väliin.

Kuo on arvioinut myös Applen ensi vuoden iPhone-mallien myyntilukuja, ja arvelee, että edullisin ”iPhone 7s” voisi muodostaa noin 30—35 prosenttia kokonaismyynnistä. Huippumallin osuus myynneistä olisi hänen mukaansa 50—55 prosenttia.

Kuon visiot kokonaismyynneistä ovat varsin rohkeita. Hän arvelee, että ensi vuoden mallit myisivät yhteensä jopa 90—110 miljoonaa laitetta, kun tälle vuodelle arvioidaan noin 75 miljoonan laitteen toimitusta.

Kuon ennusteesta kertoneen AppleInsiderin mukaan ensi vuoden täysin uudistettu ”iPhone 8” sisältäisi reunasta reunaan ulottuvan, noin 5,1-tuumaisen OLED-näytön, ja esimerkiksi kuuloke ja sormenjälkitunnistin olisivat etupaneelista piilotettuja. Reilusti uudistettu malli juhlistaisi iPhonen 10-vuotissyntymäpäiviä.